Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

Σκοτεινό γαλάζιο

Κατά μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία, η συναίνεση στην κοινοβουλευτική Δύση και η μέσω αυτής προγραμματική σύγκλιση των παραδοσιακά αντιπάλων σοσιαλιστών - δεξιών ή της Δεξιάς - Αριστεράς, γέννησε το φαινόμενο του νέου δεξιού λαϊκισμού. Με λίγα λόγια η συναίνεση σε βασικούς τομείς που επέδειξαν στην Ευρώπη η Αριστερά και η Δεξιά άμβλυνε τις μεταξύ τους διαφορές, εγκλώβισε σε μονόδρομους τους πολίτες και τελικά ακυρώθηκε η ουσία της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και η γέννηση της νέας ακροδεξιάς, απότοκος της κρίσης της Αντιπροσωπευτικότητας.

Θεμέλιος λίθος της λαϊκιστικής ρητορείας είναι μια νέα αντιπαλότητα με ταξικά αλλά και υπερταξικά χαρακτηριστικά: «Το σύστημα» απέναντι στον λαό, οι «ελίτ» απέναντι στο «πόπολο», το «σικέ παιχνίδι των λίγων» και η περιθωριοποίηση των πολλών.

Ο λαϊκιστής πολιτικός οφείλει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με το πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι μπορεί να εκφράσει τη δυσφορία αλλά και να πείσει ότι αυτός είναι «με τον λαό» και όχι με όσους «τον ξεγέλασαν».

Το φαινόμενο, εσχάτως, στην Ελλάδα δεν δείχνει να περιορίζεται μόνο στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Αλλά βασικοί πυλώνες της λαϊκίστικης ρητορείας υιοθετούνται από τον πρόεδρο της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο νέος λαϊκισμός πολιτικά είναι βολικός. Δεν χτίζει πάνω σε προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλά μάλλον σε μια έννοια εσωστρεφούς «πατριωτικής ηθικής». Για παράδειγμα το «μπορούμε επειδή είμαστε Ελληνες», ο πρωθυπουργός το συνοδεύει με μέτρα ειρήνης στο εσωτερικό (ιθαγένεια κ. λπ.) και με μέτρα συνύπαρξης με τους γείτονες στα σύνορα. Αντίθετα, ο Αντ. Σαμαράς το ίδιο σύνθημα το συνοδεύει από μια σκληρή μεταναστευτική ατζέντα καθώς και με τις παλαιότερες «μακεδονικές» περγαμηνές του.

Τη βάση αυτής της ρητορείας ο Αντ. Σαμαράς θεμελίωσε με την ψήφο του κατά του Μνημονίου. Είχε προηγηθεί μια, έως και άκομψη για πολλά στελέχη του, σαφής απόσταση από το πρόσφατο παρελθόν του «συστήματος», δηλαδή από ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. Η επιλογή της μη ψήφισης καταδεικνύει την αγωνία του νέου αρχηγού να μη συμπεριληφθεί στο κατερρέον πολιτικό σκηνικό, να μην ταυτιστεί με το «παλιό», με όποιο κόστος.

Η συνέχεια εδώ.

20 σχόλια:

Γ.Ι.Δ.Α. είπε...

http://igitha.blogspot.com/

Unknown είπε...

Με κατάπτυστα και υβριστικά άρθρα οι μυστικοσύμβουλοι του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη επιτίθενται στον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη για τις απόψεις του σε άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο «Σκοτεινό Γαλάζιο»(4/7/2010). Οι μυστικοσύμβουλοι, σας έχουμε ήδη επισημάνει λειτουργούν ως «Ιερά Εξέταση» της Νέας ΝΔ. Δουλειά τους είναι να ξεχωρίζουν τους πιστούς από τους άπιστους. Αυτούς που λατρεύουν τον Αντώνη και αυτούς που ασκούν κριτική. Όποιος δεν είναι με τον Αντώνη κατατάσσεται στους εχθρούς της πατρίδας, όπως φαίνεται από το κατάπτυστο άρθρο του Ιωάννη Κωτούλα σε blog προσκείμενο στην υψηλόβαθμη παρέα του Αρχηγού Αντώνη. Άρθρο υποστηρικτικό σε άλλο χυδαίο άρθρο του γραμματέα σχέσεων κοινωνίας-κόμματος της ΝΔ Διονύση Καραχάλιου. Άρθρο που επίσης επιτίθεται στον ίδιο δημοσιογράφο με φανατισμό και τυφλό μίσος ….. με τον πολύ «ευφυή» και «διονυσιακό» τίτλο: «Χαριτωμένο Ροζ» !...! (αηδία)

Η εύκολη λύση και εδώ. Κοιτάξτε τί είπε στο παρελθόν ο Τάκης. Κοιτάξτε! Μίλησε με ένα Τούρκο! Απίστευτο! Τολμά να ασκεί κριτική στον Ηγέτη και τις απόψεις του! Τολμά να αντιμιλά στους Λαζαριδοφαήλους! Όποιος αγνοεί το μεγαλείο του Ηγέτη είναι ..........


......... ημιμαθής και «πρόχειρος». Δεν έχει σπουδάσει στην «Ελληνολατρία» τους και της «Πατροδολαγνεία» τους. Αυτοί θέτουν τα όρια της αγάπης για την Ελλάδα μας και βάζουν ταμπέλες σε όποιον δεν ακολουθεί πιστά τις προϋποθέσεις που θέτουν. Οι τύποι είναι επικίνδυνοι. Βάζουν ταμπέλες και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για κανιβαλισμό και διώξεις σε «ανεπιθύμητους» και «άπιστους»!...! Με πρόστυχο τρόπο αφαιρούν το δικαίωμα στους «άπιστους» να έχουν λόγο πάνω σε Ελληνοτουρκικά προβλήματα και στιγματίζουν απόψεις «μη αρεστές» με χυδαίες και φασιστικές μεθόδους.

Προσέξτε μυστικοσύμβουλοι γιατί έχετε ήδη απολέσει τον έλεγχο. Στα λιβάδια της προσωπολατρίας υπάρχει και το χόρτο της βλακείας. Πλάι στα αυγά του φιδιού, στις σαύρες, τα σκουλήκια και τα φίδια. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Θα ανοίξετε τα ξερονήσια; Κούνια που σας κούναγε ! Δεν θα περάσετε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες!...!

Η ημιμάθεια είναι πάντοτε κακός σύμβουλος, ιδίως όταν συνδυάζεται με την αρρωστημένη εκμετάλλευση της έννοιας της Πατρίδας και όταν η Πατρίδα ταυτίζεται με πρόσωπα όπως ο Σαμαράς. Έλεος!...! Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει!...!

Δεν θα περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από τους ακραίους νεοδεξιούς στυλοβάτες του Μεγάλου Αρχηγού!...! Ευτυχώς που δημοσιεύουν τις απόψεις τους για να ξέρουμε τι παίζεται στο σκοτεινό μυαλό των «παιχνιδιάρηδων» και πατριδοκάπηλων μυστικοσυμβούλων …..

Ανώνυμος είπε...

Χεσμένο έχω τον Σαμαρά και την ΝΔ, όπως όλες αυτές τις συμμορίες που αυτάρεσκα κι απατηλά αποκαλούνται ... κόμματα (sic!)

_____________________________________

Ροΐδης ο διαχρονικός - Περί κομμάτων

Αλλαχού, τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ' ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως "κόμμα" ήθελεν είναι ο ακόλουθος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήοτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Οι ημέτεροι φατριάρχαι, προς σχηματισμόν ή ενίσχυσιν κόμματος,
στρατολογούν εκ των τριόδων μισθοφόρους, τους πληρώνουν διά δημοσίων χρημάτων, ήτοι διά θέσεων περιττών. Των τοιούτων μισθοφόρων επί τοσούτων επολλαπλασιάσθη, προϊόντος του χρόνου, ο αριθμός και το θράσος, ώστε κατέστησαν σήμερον η μόνη αξιόμαχος δύναμις της Ελλάδος, προ της οποίας (...) και κυβέρνησις και Βουλή και ολόκληρον το έθνος κύπτουν γόνυ μετά τρόμου.

Οι κομματάρχαι μας εδημιούργησαν (ούτω) συμμορίας, των οποίων όμως αντί να είναι αρχηγοί, κατήντησαν απλοί μεσίται, διά των οποίων οι συμμορίαι αυταί διαπραγματεύονται προς το έθνος τα λύτρα, ανθ' ων συγκατανεύουσι να παραχωρήσωσιν αυτώ ασφάλειαν ζωής και περιουσίας. Τα λύτρα ταύτα καλούνται κατ' ευφημισμόν προϋπολογισμός. Απόδειξις όμως του αληθούς αυτών χαρακτήρος είναι η δουλική ευπείθεια, μεθ' ης ολόκληρος η Βουλή, σιγώσης της (εκάστοτε) αντιπολιτεύσεως, σπεύδει να καταβάλη άνευ συζητήσεως τα λύτρα εις τον
εισπράκτορα της κατισχυούσης συμμορίας, καλώς γνωρίζουσα ότι πάσα αντίστασις ή απόπειρα ελαττώσεως αυτών ήθελε τιμωρηθή δι' αναστατώσεως την επιούσαν.

Το δε όντως λυπηρόν είναι ότι και υποτασσόμενοι εις πάσαν ταπείνωσιν και κακουχίαν, στέργοντες να μένωμεν άοπλοι και εις πάσαν ύβριν εκτεθειμένοι, πάλιν δεν κατορθούμεν να πληρώνωμεν ολοσχερώς τα κατ' έτος εξογκούμενα ημών λύτρα, αναγκαζόμενοι να δανειζώμεθα ακαταπαύστως. (...) Η επιστήμη υποδεικνύει τας οικονομίας ως την μόνην σωτηρίας οδόν (διά να αποφύγωμεν την
χρεωκοπίαν). Προς ταύτην όμως ουδείς πολιτευόμενος τολμά να τραπή, όχι εξ ελλείψεως πατριωτισμού, αλλά διότι καλώς γνωρίζει ότι αδύνατον είναι να
προχωρήσει επ' αυτής, χωρίς να προσκρούση ανά παν βήμα εις συμφέροντα προσωπικά αίτινα θέλουσιν ορθωθή κατ' αυτού ως έχιδναι φαρμακεραί, των
οποίων επατήθη η ουρά.

Unknown είπε...

Έντρομοι από τις αντιδράσεις που προκληθήκαν οι «Φίλοι του Θαντώνη» κατάλαβαν ότι μπορούν μεν να κάνουν παιχνίδι με τις έννοιες της Πατρίδας και του Έθνους(τους εαυτούς τους χαλάνε!...!), δεν μπορούν όμως να παίζουν σε προσωπικό επίπεδο με την αξιοπρέπεια και την ιδεολογία καταξιωμένων δημοσιογράφων. Από αυτό εδώ το site (ένα από τα λίγα που ασχολήθηκαν με το θέμα) χαρακτηρίσαμε πολύ επικίνδυνες και αήθεις τις επιθέσεις στον έγκριτο δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη για το άρθρο του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Σκοτεινό Γαλάζιο»(4/7/2010).Κυρίως διότι προέρχονταν από τους μυστικοσύμβουλους και την «παρέα του Αρχηγού Αντώνη». Και επειδή αυτές οι επιθέσεις περιείχαν ύβρεις, παραπλανητικά στοιχεία και είχαν χαρακτήρα ιδιόμορφης διαδικτυακής διώξεως. Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε σήμερα ότι οι άδικες και  απειλητικές αναρτήσεις [1. «Χαριτωμένο ροζ» του Διονύση Καραχάλιου και 2. το κατάπτυστο :«Οι απόψεις του Τάκη Καμπύλη που επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά» του «ιστορικού» Ιωάννη Κωτούλα]  είχαν κατέβει από το blog των «Φίλων του Αρχηγού Αντώνη». Που σημαίνει ότι «έγινε θέμα» στη Μουρούζη.
Οι ετικέτες που απερίσκεπτα βάζουν οι «Αντώνης Σαμαράς and Friends, σε όποιον διαφωνεί με τη σημερινή ηγεσία της Νέας ΝΔ, θυμίζουν άλλες εποχές. Σκοτεινές και επικίνδυνες. Με τις εποχές αυτές οι «Φίλοι του Αντώνη» συγγενεύουν ιδιαίτερα! Ειδικά όσοι παινεύονται για την «δεξιά»(άκρο- ή νέο-) ιδεολογία τους και τις λαϊκοδεξιές καταβολές τους, πρέπει να προσέχουν περισσότερο γιατί η κοινωνία είναι πολύ υποψιασμένη απέναντί τους και καλά κάνει βεβαίως βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

διακοψατε τη συνεργασια με την Καθημερινη;
Μπορουμε να σας διαβαζουμε καπου αλλου;

Ανώνυμος είπε...

To be a good human being is to from a philanthropic of openness to the mankind, an skill to trust uncertain things beyond your own pilot, that can front you to be shattered in unequivocally outermost circumstances for which you were not to blame. That says something very outstanding thither the condition of the ethical passion: that it is based on a conviction in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a prize, something somewhat feeble, but whose very special handsomeness is inseparable from that fragility.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για τη νικη σας κυριε Καμπυλη!
Ελπιζω να αλλαξει κατι στο δημο της Αθηνας.
Εχετε μοναδικη ευκαιρεια να υλοποιησετε τα οραματα σας

Ανώνυμος είπε...

Have you had issues with spammers? I also use Wordpress and I have some excellent anti-spam practices; please Email me if you’re interested in an exchange of ideas.

thanxx
scholarships for moms

Ανώνυμος είπε...

Στείλτε το παντού!!!!!!

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!


Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

Ανώνυμος είπε...

test

Ανώνυμος είπε...

Μαλακία ξεραμένη στο μουνί του καμπύλη
φράκαρε το κώλο του και από το μυαλό του βγαίνει

θα σε γαμήσουμε όταν θα ρθει η ώρα σου

Ανώνυμος είπε...

Μαλακία ξεραμένη στο μουνί του καμπύλη
φράκαρε το κώλο του και από το μυαλό του βγαίνει

θα σε γαμήσουμε όταν θα ρθει η ώρα σου

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανες στην Λαμπρινή, ρε ανεκδιήγητε;

Ανώνυμος είπε...

bQ4Q3f http://www.genuinebootsssaleuk.info cV3O6t [url=http://www.genuinebootsssaleuk.info]genuine ugg boots[/url] kK8C7n genuine ugg boots dY1J2f
cO5F0d http://www.isabelmarantsneaker.sitew.de/ oI6C1u [url=http://www.isabelmarantsneaker.sitew.de/]isabel marant sneaker[/url] dJ1W3a isabel marant cM2X6a
uU7X4s http://www.cheapbootssoutletus.info zK7Z2p [url=http://www.cheapbootssoutletus.info]cheap uggs[/url] wZ4J8b cheap uggs sH9Z4a
lC5G4z http://bootsoutletstore.webs.com/ vQ4J1l [url=http://bootsoutletstore.webs.com/]ugg outlet stores[/url] vP6H5i uggs outlet store gZ8B4a
eJ7B2o http://botasuggs0.webs.com hS8V6a [url=http://botasuggs0.webs.com]ugg[/url] gA9S4r ugg aH5T1l
mX0Z6l http://bootsoutlets.webs.com aK7N1a [url=http://bootsoutlets.webs.com]ugg outlet store[/url] lH7H0j ugg outlet gM7J1l

Ανώνυμος είπε...

uH3D6e http://www.bottespaschershop.info rH5B8b [url=http://www.bottespaschershop.info]bottes ugg[/url] yV8T5a bottes ugg mB6W1i
kW0G1v http://www.japanbootsvip.com tN7N6h [url=http://www.japanbootsvip.com]ugg[/url] uE3Y5n ugg oA5U8t
mN7Y8b http://www.isabelmarantde.info oM6B4f [url=http://www.isabelmarantde.info]isabel marant[/url] lP2G6c isabel marant sneakers mZ2Q6c
lO2K0b http://www.vipbottespascher.com aN5R3s [url=http://www.vipbottespascher.com]ugg pas cher[/url] yJ4P5t chaussures ugg pQ3Z8x
bF2O7l http://goedkopeboots.jouwweb.nl qW3A6h [url=http://goedkopeboots.jouwweb.nl]goedkope uggs[/url] tE5M2p uggs europe fO1N1h
lU7K1d http://frbottesspascher3.webnode.fr hF2Y1f [url=http://frbottesspascher3.webnode.fr]bottes ugg[/url] nS8R4j bottes ugg xB7W4h

Ανώνυμος είπε...

rN5V0c http://naraclub.jp/ugg.php vN2F7p [url=http://naraclub.jp/ugg.php]ugg 店舗[/url] hO8J2n ugg bN5V3d
wI6Y5e http://goedkopebootsonline.webnode.nl/ hG3Q9i [url=http://goedkopebootsonline.webnode.nl/]uggs outlet[/url] tC9H3h uggs outlet nP0F6a
kO1A6z http://goedkopebootssale7.webnode.nl/ sZ8B2x [url=http://goedkopebootssale7.webnode.nl/]goedkope uggs[/url] uU0S4f goedkope uggs zO4H9i
uK9X7e http://cheapbootonsale0.webs.com/ wZ3Q4g [url=http://cheapbootonsale0.webs.com/]uggs boots outlet[/url] eM6P4d ugg outlets uE0H6e
uO9C0b http://bottessspascher.webnode.fr/ xO7D9l [url=http://bottessspascher.webnode.fr/]botte ugg pas cher[/url] eH2F9g bottes ugg pT5J5z
cK2J6v http://naraclub.jp/louisvuitton.php vU1B6g [url=http://naraclub.jp/louisvuitton.php]louis vuitton ストール[/url] pN5G9d louis vuitton サングラス nC6I8w

προσκλητηριο γαμου είπε...

Ακόμα πιο σκοτεινό προβλέπεται το μέλλον...

Clipping Path Service είπε...

Nice article as well as whole site.Thanks for sharing.

David Millar είπε...


Thanks a lot for sharing your valuable post with us Photo Retouching Services
background removal service