Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

ο καθαρά ποινικό μέρος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συγχέεται κατά έναν περίεργο τρόπο με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση του εξοστρακισμού.

Η «κοινή γνώμη» έχει πεισθεί πως ο αστυνομικός είχε ευθέως πυροβολήσει και δολοφονήσει τον Αλέξανδρο. Αλλωστε, αυτή η πεποίθηση όχι μόνο εξηγεί τις μεγάλες κινητοποιήσεις αλλά και ώς ένα βαθμό καθόρισε την ένταση των επεισοδίων.

Ποια ήταν τα δεδομένα πάνω στα οποία σχηματίστηκε αυτή η βεβαιότητα; Ενα βίντεο, κάποιες, αρκετές, μαρτυρίες αλλά (σαφώς) και μια ήδη σχηματισμένη άποψη για την Ελληνική Αστυνομία.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρετήσω τη τελευταία φράση σου
αλλά πρώτη σε παιδαγωγική αξία
"Ομως, να γίνονται οι 15χρονοι και πολλοί άλλοι όμοιοι με αυτό που θέλουν να πολεμήσουν δεν μπορώ να το δεχτώ"
και να προσθέσω
Αν τώρα το αίτημα για αφοπλισμό των αστυνομικών ούτε καν ηκούσθη, σιγούρεψαν την ήττα, όλα τ' άλλα είναι τηλεοπτική κατανάλωση, όπως λές.

Ανώνυμος είπε...

Ο εξοστρακισμός της τσίπας…

Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί.
Θα λένε: Γιατί σώπαιναν οι ποιητές τους;
ΜΠΡΕΧΤ

Σωπαίνουν πάλι οι ποιητές… Ένοχη μακρά σιωπή, αφήνει χώρο στους ελεεινούς τηλερήτορες να σκυλεύουν τη μνήμη του γελαστού Αλέξη και να αφήνουν αμήχανο και μουδιασμένο το κοινό τους… Ανίκανο να πονέσει, να πενθήσει, να σκεφτεί…

Καλύτερα να σου καεί το αυτοκίνητο παρά το μυαλό…


Auta kai kati alla egrapsa sto http://deponaki.blogspot.com/
des to re OMORFIA MOU kai pes...

Dionussia - Remember????

Νοσφεράτος είπε...

Ας δουμε και λίγο ..ΙΟ
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081214.htm

Ανώνυμος είπε...

ένα πράγμα μόνο έχω να ρωτήσω. με την τελευταία σου φράση αναφέρεσαι στις καταστροφές ή στις ίδιες της πορείες;


με εκτιμηση

Νοσφεράτος είπε...

εν τω μεταξύ προεκυψε και δευτερος τραυματισμός Μαθητή και η αστυνομια Εσπευσε να δηλώσει περι βληματος αεροβόλου..Ενώ ηταν πυροβόλο ..
Κατα τ'αλλα φταει η κοινωνια που δεν μπορει να πιστεψει ..

Ανώνυμος είπε...

Mr Anymous, η απάντηση για το νόημα, μιας φράσης, βρίσκεται στην επιλογή του καθενός, εφόσον θέσει το ερώτημα σωστά, από τη δική μου μερηά το έθεσα ως εξής,
"τα μέσα αγιάζουν ή δεν αγιάζουν το σκοπό";
αναλόγως με την απάντηση και το νόημα της φράσης!

Ανώνυμος είπε...

85cc成人片,080聊天室,視訊交友,微風論壇,成人遊戲,情色論壇,色情遊戲,視訊聊天室,色遊戲,美女遊戲,ut聊天室,尋夢園聊天室,情色小說,好玩遊戲,微風成人區,視訊聊天,色情,校園正妹牆,遊戲區,麗的色遊戲,尋夢園聊天室,嘟嘟成人網,微風論壇,plus,性感影片,色情影片,hi5,免費視訊,成人小說,視訊交友,免費A片,中部人聊天室,遊戲,成人網站,成人影城,85cc成人片,85cc免費影城,遊戲口袋,痴漢論壇,性感影片,美女交友,手機遊戲,情色,後宮電影,小遊戲,成人遊戲,成人文章,校園正妹牆,色情遊戲,情色a片,080苗栗人聊天室,情色小說,聊天室,小遊戲區,遊戲口袋,情色貼圖,色情