Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Ο «πλούσιος Εβραίος» και ο Μπλούμε

MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 07-12-08
Ο «πλούσιος Εβραίος» και ο Μπλούμε

Tου Τακη Καμπυλη

«Στη διάρκεια της Κατοχής ήμουν επίσημος διερμηνέας των SS και συγκεκριμένα στο “Τμήμα Εβραϊκών Υποθέσεων” της Ασφάλειας Αθηνών. Με αυτή την ιδιότητά μου πήγα στη Ρόδο μαζί με τον Τόνι Μπούργκερ, υπολοχαγό των SS (...) με τον Φριτς Λίνεμαν, δόκιμο των SS και τον Χανς Σέλε από το Ντάντσιγκ. Εκεί στη Ρόδο είχαν συλληφθεί όλοι οι Εβραίοι των Δωδεκανήσων από 16 έως 60 ετών. Με ένα καράβι μεταφέρθηκαν πρώτα στο Χαϊδάρι κι από κεί, υποθέτω, στα γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως (...) Οι Γερμανοί που προανέφερα πήραν μαζί τους από τη Ρόδο εννέα βαλίτσες γεμάτες με αλυσιδίτσες, διαμάντια, ράβδους χρυσού και άλλα χρυσαφικά που παρέδωσαν στην Αθήνα στον Μάχερ, διοικητή των SS. Την ίδια νύχτα συναντηθήκαμε στην οδό Λυκαβηττού 2 με τον Ισπανό υπήκοο Πέπο Φραντσές: Εγώ, ο Λίνεμαν, ο Γκρίνμπαχ και ο Σέλε. Εκεί συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τα κοσμήματα (...) Το ίδιο βράδυ μετά το φαγητό συμφωνήσαμε μεταξύ μας για την πώληση των χρυσαφικών και είπαμε στον Πέπο Φραντσές να πάει στα γραφεία των SS και να αγοράσει από τον Μάχερ ένα μέρος των αντικειμένων αυτών.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

7 σχόλια:

airgood@gmail.com είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
airgood@gmail.com είπε...

Αξίζει να γίνει γνωστό πόσοι Θεσσαλονικείς-Εβραίοι βρέθηκαν μεταπολεμικά στο Ισραήλ να συνδράμουν στην ίδρυση κράτους.
Δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι το Ισραήλ δεν απαίτησε αποζημίωση για τις περιουσίες, όπως έπραξαν, πρωτύτερα, για το διωγμό της Σμύρνης ο Κεμάλ με τον Βενιζέλο, μόνο που μερικά μένουν απόρρητα, μπερδεύουν, ταλαιπωρούν αλλά και διευκολύνουν τη κυβερνητική.

Ανώνυμος είπε...

Τάκη είναι λίγο άσχετο με το άρθρο(το οποίο μου άρεσε πολύ), αλλά θα ήθελα την άποψή σου, ένα σχόλιό σου για τη δολοφονία του Σαββάτου(που συνεχίζουν μέχρι σήμερα)!

(δεν ξέρω αν έγραψες κάτι σχετικό για το αυριανό φύλλο.)

Takis Konstantopoulos είπε...

Και όμως ο ρατσισμός εναντίον των Εβραίων στην Ελλάδα συνεχίζεται άκαμπτος. Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες, κάθε ηλικίας, για τους οποίους η λέξη `Εβραίος' είναι είτε ξένη, είτε αποκρουστική. Δυστυχώς η κυριαρχία και ανάμειξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στα πολιτικά ζητήματα της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει περιθώριο για οποιοδήποτε διάλογο/πληροφόρηση.

airgood@gmail.com είπε...

Γιατί να φταίει η Ορθοδοξία;
μήπως βολεύει το εύκολο ανάθεμα και η συρρίκνωση της αναζήτησης.
Καλό θαρρώ πως είναι να ψάχνει κανείς συνέχεια.
Αν θεωρήσει κανείς ότι ο πολιτισμός που εξελίσεται έχει ελληνόρωμαϊκόεβραίϊκες ρίζες τότε δε τεμαχίζεται φυσικά.

EKT είπε...

Αγαπητέ κύριε Καμπύλη,
Ψάχνοντας για την "κυρά Φροσύνη" έπεσα στο σχετικό άρθρο σας και το blog σας. Είχα ήδη διαβάσει το άρθρο σας για τον "Πλούσιο Εβραίο"
στην Καθημερινή της Κυριακής και είχα εντυπωσιαστεί. Επί τέλους .. Συνεχίστε να μας δίνετε την altera pars, ιδίως όταν είναι τόσο καλά θεμελιωμένη.
ΕKT Ελένη

珊珊李 είπε...

A片下載,玩美女人,080苗栗人聊天室,本土自拍,痴漢論壇,情色遊戲,免費影片,情色文學,成人漫畫,plus,成人論壇,痴漢論壇,自拍,聊天室,情色,美女遊戲,情色貼圖,伊莉,嘟嘟情人色網,言情小說,視訊聊天室,性愛,同志色教館,性感影片,ut聊天室,18成人,美女交友,寄情築園小遊戲,情色論壇,愛情公寓,後宮電影院,性愛,美女寫真,成人小說,視訊交友,情趣用品,成人聊天室,做愛,成人網站,成人漫畫,遊戲基地,美女遊戲,ut聊天室,色情遊戲,好玩遊戲,080視訊聊天室,微風成人區,遊戲區,遊戲口袋,080視訊聊天室,色情小說,視訊聊天,情色,85cc免費影城,情色文學,080視訊聊天室,色情小說