Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Τα χίλια και ένα πρόσωπα της μαντίλας

Κάουθαρ στο Κοράνι είναι ένας ποταμός του Παραδείσου στον οποίο δροσίζονται όσοι έκαναν μεγάλη υπομονή στα επίγεια βήματά τους.

Η Κάουθαρ είναι Παλαιστίνια, από τον Λίβανο, και μόλις ολοκλήρωσε τη διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θέμα τη, το Βυζάντιο από τα χρόνια του Ηράκλειου και οι πρώτες ισλαμικές κοινότητες στη Συρία. Ζει στην Ελλάδα περίπου δέκα χρόνια και ήταν η πρώτη φοιτήτρια με μαντίλα στο πανεπιστήμιό της.

Ηταν επιλογή της, εκεί γύρω στα 17 της. Η μεγάλη της αδελφή («τώρα ήδη έγινε γιαγιά») μόλις πρόσφατα το αποφάσισε, ενώ μία από τις μικρότερες δεν φοράει το χιτζάμπ (κατά κυριολεξία «προστασία»).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελεος πια με τους πασόκους που τρώγονται όλη μέρα, νισάφι με το έντερο του τραγόπαππα και τους δελφίνους με τα ράσα, τους δήθεν αριστερούς με το αναπτηράκι – che και τους δήθεν κεντροδεξιούς με τη σημαία – λάβαρο και όνειρο «μια αδελφή, μικρούλα, αληθινή»…

Καλά που υπάρχουν οάσεις, σαν και του λόγου σου, και νιώθουμε λίγο λιγότερο μαλάκες ως έλληνες…
Και τι κατάλαβες που έφυγες? Μάλλον εσύ, μια χαρά κατάλαβες (κι έφυγες) εμείς που μείναμε?????

Πάμε για απεργία και σιγά μην ανοίξει μύτη…

Ασχετο: «Λόγω έλλειψης βαρύτητας, τα δάκρυα των αστροναυτών δεν κυλούν από τα μάτια τους»

….τελικά, θα μείνω στη γη..
μουτς

Καμπύλης Τάκης είπε...

Το κακό είναι ότι ποτέ δεν πιστέψαμε στο "πάλι με χρόνια με καιρούς ,πάλι δικά μας θάναι".
Μαθαίνω τα νέα απο τον "ΕΤ" και ...τι να πώ;
"Ομορφιά του" ξέρεις ότι δεθήκαμε εκεί με πολλούς.Και η καθημερινή ανάγνωση του φύλλου δεν είναι η μόνη (μας) επαφή. Μίλαγα τις προάλλες και με τον "Γιοκαρίνη".
Κρίμα και για το στοίχημα και για τους ανθρώπους εκεί.(Μήπως τελικά πιστέψουμε στην "κόκκινη μηλιά";)
φιλιά

ritsmas είπε...

Eixa γραψει την περασμένη Κυριακή, όχι αυτήν , την προηγουμενη, για τη Μαντίλα στην Τουρκία, μια ανοικτή επιστολή δημοσιογραφου της Μιλλιετ και αναφερομουν στο τέλος για τον κίνδυνο να ξεφύγει η υπόθεση από τα χερια των μελλοντικών ευρωπαικών γενιών. Ας μην το παραβλέπουμε αυτό στο ονομα της απόφασης καποιων κοριτσιών που από αντίδραση ή από την αναγκη να νοιωθουν διαφορετικές από τις άλλες γυναίκες υιοθετούν τέτοιες μεθόδους.
Πάντως, αν κανεις μια βόλτα προς τις Τζιτζιφιές, εκει κοντά προς το Νεο Φαληρο στα παλια΄προσφυγικά σπιτια θα εκπλαγείς από τον αριθμό των μανδηλοφορεμενων κοριτσιών. Θέαμα για μένα όχι τόσο περιέργο,οσο συμβολικό. και οι συμβολισμοί απ οποιονδηποτε κι αν προερχονται με κάνουν να μαζεύομαι και να ξεχνώ τον Καρτέσιο και την παρέα του
σε φιλώ.
περιμένω να δω πότε θα φτιαξεις το σαιτ και ποτε κλπ ....

Kiki είπε...

θέλω να διαβάσω αυτή την ανάρτηση:Ο 115.365 βρίσκεται ανάμεσά μας (;) , αλλά δεν εμφανίζεται ολόκληρη. Που μπορώ να τη βρω?

Καμπύλης Τάκης είπε...

Kiki δεν καταλαβαίνω.εμένα με πάει κατ ευθείαν στην Καθημερινή.Αν συνεχιστεί το πρόβλημα στείλε μου το mail σου (στο tkampylis@kathimerini.gr) να στο στείλω

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο..Υπάρχει μια κριτική για σας, για την εκπομπή με τούς Blogger και ίσως σας ενδιαφέρε: www.sofistis.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΜΗΠΩΣ?