Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006

(Εκτάκτως)100 παιδιά σε «ομηρεία»!

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα 100 παιδιά που δεν έχουν βρει ακόμη θετούς(ή και ανάδοχους) γονείς θα δουν για πρώτη φορά κάτι διαφορετικό. Τις «μαμάδες» τους (τις βρεφοκόμους που τα φροντίζουν) και τις «φίλες» τους (κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους κ.ά.) όλες μαζί για πρώτη φορά έξω από τα κάγκελα που χωρίζουν το Ίδρυμα (που οραματίστηκε και υλοποίησε ο μεγάλος Δοξιάδης) με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας που ενώνει τα Λιόσια με τους Αγίους Αναργύρους. Δεν ζητούν αυξήσεις ούτε πριμ ούτε μπόνους. Ζητούν περισσότερες «μαμάδες» για τα παιδιά. Ζητούν περισσότερες κοινωνικές λειτουργούς ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.

Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο εδω

6 σχόλια:

---. είπε...

Ένα ακόμα ανατριχιαστικό άρθρο. Δεν ξέρω πόσα ακόμα θα χρειαστεί να γράψεις και να διαβάσουμε αλλά είναι σημαντικό κάποιος να τα γράφει και κάποιοι να τα διαβάσουν.


Τάκη, όποτε μπορέσεις, γράψε μας σε περίληψη την απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση της Δαμανάκη. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Να΄σαι καλά. :)

Ανώνυμος είπε...

Ενα από τα καλύτερα ρεπορτάζ που έχω διαβάσει. Στέλλα Θεοδώρου, συνάδελφος από Flash 96.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Αλλα για μία ακόμη φορά το ντέρμπυ παίοζεται στην εξέδρα.Ο υπουργός κρυβεται πισω απο τους κακούς εργαζόμενους πλειοδοτόντας σε λαϊκισμό και ειναι βέβαιο οτι οταν θα χρειαστεί πάλι τα ΝΕΑ δεν θα το κάνουν πρωτο θέμα...
Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια.(Ιδιως απο συναδέλφους εχουν ξεχωριστη σημασία).
Κωνσταντινα θα το φροντίσω.Χτες πάντως η Ράπτη μου ελεγε οτι θα φέρουν σχεδιο νόμου άμεσα.Ιδωμεν...Τοσα χρόνια κρυβονταν κι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού( και στη χώρα μας), αλλά και άνθρωποι ενός ανώτερου θεού( όπως αυτοί που ασχολούνται με αυτά τα παιδιά).

YΓ1 Νισάφι πια με τη τηλεοπτική δημοκρατία και τα επικοινωνιακά happenings του Κωστάκη, της Νατάσας,του Γιωργάκη και του κάθε απολίτικου και επικοινωνιακά κατευθυνόμενου πολιτικού!

ΥΓ2 Τάκη αν δεις νομοσχέδιο από τη Ράπτη τη Συλβάνα ή ακόμα και την Ελένη(!), τηλεφώνησε μου...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ


Στο προσεχές εξάμηνο προκήρυξη 25 θέσεων στο «Μητέρα»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 17:47 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το


δ ι α φ η μ ι σ ηΚλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαρία Δαμανάκη, επισκέφθηκε σήμερα, το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», προκειμένου να συναντηθούν με τους απεργούς εργαζόμενους και τη διοίκηση του Κέντρου, καθώς και με τον υφυπουργό Πρόνοιας, Γ. Κωνσταντόπουλο, που είχε προσέλθει στο Ιδρυμα.

«Οπως προκύπτει και παραδέχθηκε και ο αρμόδιος υφυπουργός, από το 2003 και έπειτα, καμία πρόσληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Κέντρο. Οι ελλείψεις είναι οξύτατες και οι συνέπειές τους απάνθρωπες για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται. Το υπάρχον προσωπικό, κάνει ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι του για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα... Ο υφυπουργός, υπεσχέθη σήμερα, ότι μέσα στο προσεχές εξάμηνο θα προκηρυχθούν οπωσδήποτε, 25 απολύτως αναγκαίες θέσεις. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση στενά.

Τόσο στην υπόθεση των προσλήψεων προσωπικού, απαραίτητου για τη λειτουργία του Ιδρύματος, όσο και στην υπόθεση της αλλαγής του νομικού πλαισίου για την επίσπευση των διαδικασιών υιοθεσίας παιδιών και αναδοχή από οικογένειες, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει πρωτοφανή και αχαρακτήριστη ολιγωρία, όπως και απάνθρωπη αδιαφορία», σχολίασε η κα Δαμανάκη.







« Προηγ. άρθρο

Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work sunpass + batteries http://www.eyeglass-cleaners.info/Mother_day_flower_uk.html mcse   graduates   kenya window+2000+server+mcse+70+215 orgy