Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

Μια (πολύ μακρινή;) δίκη

O Jacques Verges είναι ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος νομικός του 20ού αιώνα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός αρκετά αργά, την εποχή της δίκης της 17Ν με αφορμή τις απόψεις του περί «της δίκης της ρήξης». Αλλά στην Ευρώπη ένας άνθρωπος που είχε υπερασπιστεί μεταξύ άλλων ακροαριστερούς Γάλλους, αλλά και τον Αϊχμαν και τον Κάρλος, είχε ήδη προκαλέσει πολλά σχόλια. Οπως έχουν προκαλέσει και δικά του σχόλια. Ενα από αυτά αναφερόταν στο «έγκλημα, ως το στοιχείο που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα».

Στη δεκαετία του ’50 συνέπεσε στο Παρίσι με (και γνώρισε) τον Σαλότ Σορ, μετέπειτα γνωστό ως Πολ Ποτ. Τον άνθρωπο που οδήγησε στην εξόντωση 2.000.000 συμπατριώτες του στην Καμπότζη και πέθανε ειρηνικά στο κρεβάτι του το 1998.

Ενα χρόνο μετά, συνελήφθη στην Πνομ Πενχ ένας δάσκαλος.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα παραμύθι ανατολίτικο μιλάει για το τρελό νερό που έβρεξε και ήπιε αρχικά μόνο το πόπολο. Είδε κι' απόειδε ο βεζύρης και ήπιε κι' αυτός... κι' αρχίσανε τα όργανα.
Yπάρχουν δυό μοντέλλα στη ρητορική, το υπέρ και το περί αντιθέτου, εξαρτάται απο τον σχεδιασμό ποιό έχει την αποτελεσματικότητα εκεί στην Απω Ανατολή λειτουργεί το σύστημα al contrario, αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν γνώση της αρχαίας ρητορικής ή δε τους άφησαν να την εφαρμόσουν.

Energy Net είπε...

34η ΜΕΡΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Σ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ 18-3-2009

Πληροφορηθήκαμε και αναρτούμε πιο κάτω την χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπ. Ζησιμόπουλου προς όλο το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη συνεχιζόμενη για 34η μέρα απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία Θε


STOPCARTEL
Λ.Συγγρου 132,17671
Αθηνα
www.stopcartel.org
Πληροφορηθήκαμε και αναρτούμε πιο κάτω την χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπ. Ζησιμόπουλου προς όλο το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη συνεχιζόμενη για 34η μέρα απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία Θεόδωρου Τενέζου.
Η επιστολή αποτελεί προφανώς απάντηση στις γενικευμένες διαμαρτυρίες του προσωπικού της Επιτροπής για την μεταχείριση που επιφυλάσσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ηγεσία της σε έναν άνθρωπο που είναι αποφασισμένος να δώσει τη ζωή του εξαιτίας των ενεργειών και παραλείψεων της.
Σημειώνουμε τη ένοχη συμπεριφορά και σιωπή του κατεστημένου της Επιτροπής Ανταγωνισμού: Για 34 ολόκληρες μέρες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, περνάει σαν κυνηγημένος από το σημείο της απεργίας πείνας και κρύβεται στο γραφείο του. Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε να επισκεφθεί τον απεργό πείνας για να ακούσει τα αιτήματά του. Ούτε μια φορά δεν βρήκε το κουράγιο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να τον χαιρετήσει και να μιλήσει μαζί του. Ούτε μια φορά δεν καταδέχθηκε να στείλει ούτε έναν υπάλληλο να παραλάβει επισήμως το φυλλάδιο με τα αιτήματά του.
Πόσο πιο ένοχος μπορεί να δείχνει κανείς;
Τα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και το όψιμο ενδιαφέρον για την παρέμβαση εισαγγελέα υποκρύπτουν την ελπίδα του Σπ. Ζησιμόπουλου για τη βίαιη απομάκρυνση του απεργού ώστε να φιμωθεί η διαμαρτυρία και να καλυφθούν τα αίσχη. Ιδιαίτερα μετά την εκπομπή του BBC που μεταδόθηκε παγκόσμια, ο Σπ.Ζησιμόπουλος και η κλίκα του φλερτάρουν με την ιδέα της αστυνομικής παρέμβασης, θυμίζοντας επικίνδυνα τις ημέρες του Γενάρη όταν εκδικαζόταν η υπόθεση του Τενέζου στην Επιτροπή τους: τότε, όταν περιέγραφε ο Τενέζος τις λαθροχειρίες της γνωστής Επιτροπής και τα έργα του καρτέλ του χάλυβα, εκλήθη η αστυνομία μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων για πρώτη φορά στα χρονικά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να καταθέτει υπό ψυχολογική βία.
Ακόμη πιο αυτο-εξευτελιστική είναι η δήλωση περί δήθεν αδυναμίας του Σπ. Ζησιμόπουλου να πράξει κάτι καθώς ο Τενέζος είναι διάδικο μέρος σε υπόθεση στην Επιτροπή. Ο Τενέζος κάνει απεργία πείνας επειδή είναι διάδικος. κε Ζησιμόπουλε. Αν δεν ήταν διάδικος, αν δεν είχε βγεί μπροστά να καταγγείλει το καρτέλ του χάλυβα, δεν θα έκανε απεργία πείνας εμπρός στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, Αν δεν ήταν διάδικος, κε Ζησιμόπουλε, τι θα κάνατε δηλαδή; Μήπως τότε θα τον καλούσατε να υποβάλει εκ νέου καταγγελία σε εσάς, ή ακόμα καλύτερα κανένα αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα; Δεν θυμόσαστε κε Ζησιμόπουλε πως όταν ο Τενέζος, στα πρόθυρα της χρεωκοπίας απο το μπουκοτάζ των χαλυβουργιών έκανε αίτημα ασφαλισττικών μέτρων, το απορρίψατε εσείς προσωπικά - εντελώς παράνομα - με ιδιωτική επιστολή, επειδή, όπως λέγατε τότε, ιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες αιτήσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Είπατε όμως την αλήθεια τότε. Αυτή η Επιτροπή σας κε Ζησιμόπουλε δεν είναι για απλούς πολίτες ή ιδιώτες. Αυτοί δικαιούνται μόνο να αφανισθούν. Τα καρτέλ και οι ποικιλώνυμοι προνομιακοί πελάτες σας χαίρουν της ασυλίας και της προστασίας σας προκειμένου να απομυζούν τον Ελληνικό λαό, "τους ιδιώτες', που λετε και εσείς.
Η λύση δέν περνάει μέσω εισαγγελέα απο το υπουργειο Υγειας. κε Ζησιμόπουλε.
Η Απεργία Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου είναι Πολιτική Απεργία Πείνας καί δέν τερματίζεται μέ κατασταλτικά "ανθρωπιστικά "μέτρα.
Καί μήν έχετε αυταπάτες.Τόν Θεόδωρο Τενέζο θά ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι απλά περιμένουν την σειρά τους.Ο δρόμος αυτός ,αν συνεχίσετε να τον ακολουθείτε, δέν έχει εύκολο τέλος.
Ο Θεόδωρος Τενέζος οδηγείται στον θάνατο από τίς δικές σας άμεσες παρανομίες.Μοναδική λύση είναι η αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων του Απεργού Πείνας τώρα.
Δηλαδή
1.Αναπομπή της εκτρωματικής "εισήγησης" που τόν αφορά στην Γενική Διέυθυνση και πλήρης διερεύνηση όλης της καταγγελίας Τενέζου για το καρτέλ χάλυβα από άλλα στελέχη ,μη αναμεμειγμένα στην υπόθεση.(H ισχύουσα νομοθεσία το προβλέπει. Εφαρμόστε την !)
2.Εκδίκαση της νέας εισήγησης από νέα ολομέλεια στην οποία δεν θά μετέχετε όλοι εσείς που έχετε μηνυθεί στήν ποινική δικαιοσύνη.(Η θητεία όλων σας ουτως η άλλως έχει λήξει.Φύγετε έγκαιρα!)
3.Εξασφάλιση δικαστικής προστασίας γιά τον Θ.Τενέζο, όπως και για όλους όσους καταγγέλουν καρτέλ στην Ελλάδα.(Η νομοθεσία υπάρχει.Ας εφαρμοστεί κατόπιν εγκυκλίου των αρμοδίων).
Η ικανοποίηση τών Αιτημάτων του Θεόδωρου Τενέζου θά πρέπει να σηματοδοτεί την εξάρθρωση όλου του μηχανισμού προστασίας των καρτέλ, στόν οποίον Επιτροπή Ανταγωνισμού και κυβέρνηση μετέχετε στή χώρα μας
Γι αυτό η Απεργία Πείνας του Θεοδωρου Τενέζου είναι Πολιτική.
Καί μην ξεχνάτε,
την άμεση ευθύνη την έχετε εσείς και η παρέα σας, ο οποίοι δεχτήκατε να παίξετε αυτόν τον βρώμικο ρόλο σε βάρος του Ελληνικού λαού.

M.K.O STOPCARTEL
Παραθέτουμε το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εστάλη προς το προσωπικό της Επιτροπής, χθές 17-3-2009 με αριθμό πρωτοκόλου 2290

Προς
Το Προσωπικό
Της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Επειδή μπορώ να καταλάβω, διότι συμμερίζομαι, την ανθρώπινη πλευρά του θέματος που έχει προκύψει με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας του κ. Τενέζου εμπρός στο κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα ήθελα να γνωρίζετε τα εξής.

Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο δύο αναφορών μου στον μόνο αρμόδιο για την περίπτωση, δηλαδή τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όχι βέβαια για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων όπως κακοπροαίρετα ειπώθηκε, αλλά διότι είναι αυτός που έρχεται σε επαφή με τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες και δίνει εντολή για την παρακολούθηση της υγείας του απεργού, ώστε αν χρειαστεί, να του παρασχεθεί εγκαίρως βοήθεια για την αποφυγή ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του.

Δεδομένου ότι όπως γνωρίζετε ο κ. Τενέζος είναι διάδικος σε υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της Αρχής και η απεργία του συνδέεται άμεσα με την αναμενόμενη λήψη σχετικής απόφασης του Οργάνου, δεν βλέπω δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες άλλο τρόπο αντίδρασης της Επιτροπής, συμβατό με τον θεσμικό της ρόλο.Ο Πρόεδρος


Σπ. Ζησιμόπουλος

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

I LOVE YOU είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優