Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Ενστολος ρατσισμός

— Η αίτηση για νέο διαβατήριο είναι άκυρη.

— Γιατί;

— Η αιτούσα προέρχεται από ύποπτη χώρα.

— Μα είναι Ελληνίδα, έχει ταυτότητα, ψηφίζει στις εκλογές και είναι υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών.

— Μπορεί να έβγαλε ταυτότητα με πλαστά πιστοποιητικά.

— Μα εσείς, η αστυνομία εξέδωσε την ταυτότητά της.

— Πρέπει να αποδείξει ότι τα πιστοποιητικά ιθαγένειας δεν είναι πλαστά.

— Μα εσείς τα ελέγξατε.

— Μπορεί να μας ξεγέλασε.

— Ποιο στοιχείο σας οδηγεί σ’ αυτή την πιθανότητα;

— ...

Η Μαρία έμεινε να απορεί...

Η Μαρία ζει στην Ηρακλειά, το νησάκι των μικρών Ανατολικών Κυκλάδων κοντά στη Νάξο.

Η ιστορία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, από ένα άλλο νησί, την Ικαρία. Στη διάρκεια της Κατοχής δύο αδέλφια διωγμένα από την πείνα και τον πόλεμο περνούν στην Τουρκία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειναι απο αυτες τις απιστευτες ιστοριες που σε κανουν να τρελενεσαι γιατι ειναι περα γιοα περα αληθεινες....

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για όλους αυτές οι ιστορίες είναι η καθημερινότητα στην πατρίδα μας .
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν έχουμε το απαιτούμενο ανάστημα για να σταθούμε μπροστά σε όλους αυτούς που για την πλάκα τους μας καταστρέφουν καθημερινά την ζωή με πολλά. Γιατί όταν όπου και σε οποία δημόσια υπηρεσία και αν πας σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι σκουπίδι αυτό σε αναιρεί σαν άνθρωπο και σαν πολίτη καθημερινά και σε κάνει στην τελική να πιστέψεις ότι είσαι σκουπίδι.
Μήπως για αυτό δεν αντιδρούμε ?
Ε. Ζ.

ritsmas είπε...

Απλά υπέροχο και τόσο πραγματικό!
νασαι καλά που μας θυμίζεις τους ρολους μας.
ριτς

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογραφικός Ρατσισμός.

http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw

Είδατε,διαβάσατε, ακούσατε τίποτα;

Ολοι μες στο κόλπο

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

微風論壇,視訊做愛,走光,伊莉,成人論壇,aio,寄情築園小遊戲,伊莉,自拍,成人圖片區,愛情公寓,一葉情貼圖片區,視訊聊天室,色情遊戲,色情影片,色情遊戲,嘟嘟情人色網,後宮電影,免費影片,玩美女人,情色視訊,同志色教館,視訊交友,玩美女人,後宮電影,免費遊戲,hilive,AV女優,史萊姆,遊戲區,成人漫畫,美女交友,哈啦聊天室,6k聊天室,aio交友愛情館,A漫,麗的色遊戲,情色a片,成人文學,伊莉討論區,視訊聊天,成人電影,A漫,85cc免費影片,情色文學,色遊戲,本土自拍,情色網,情色論壇,AV女優,正妹,色情遊戲,視訊交友,一葉情貼圖片區,成人文章,成人遊戲,愛情公寓