Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Ενα πασχαλιάτικο παραμύθι

H μάνα της πρέπει να το κατάλαβε ότι πάλι κάτι είχε συμβεί. Οταν η μικρή κρατούσε το σακίδιό της σφιχτά ανάμεσα στα πόδια της, τότε σήμαινε συναγερμός για τη μητέρα της. H οποία δεν είναι αυτό που λένε «φυσική» μητέρα. Eίναι μητέρα εδώ και τρία χρόνια, από τότε που βρήκαν τη μικρή στο «Mητέρα». H διαδικασία υιοθεσίας, παρ’ όλα όσα λέγονται, για το ζευγάρι των αρχιτεκτόνων δεν κράτησε πολύ. Οσο μια κύηση, άντε λίγο παραπάνω. H μικρή ήταν τότε ήδη στα πέντε και οι «μαμάδες», αυτές οι συγκινητικές βρεφοκόμες, ανησυχούσαν. Δεν θέλουν, δεν επιτρέπεται, να ιδρυματοποιούνται τα παιδιά. Aλλά για τη μικρή Aφροδίτη δεν είχε βρεθεί κανένα υποψήφιο ζευγάρι. Eίναι μαύρη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

11 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

"Ετσι θα ζήσει, σ’ αυτή τη χώρα, πάρτε το απόφαση».Πρέπει λοιπόν να το πάρουμε απόφαση ότι σε αυτή τη χώρα για να υιοθετήσεις παιδί νόμιμα πρέπει να είναι μαύρο, πρέπει να είσαι άθεος για να πάρεις μια τέτοια αποφαση και βέβαια σε αυτή τη χώρα αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια ,δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Αν θες να υιοθετήσεις παιδί, το χρώμα του πρέπει να σου είναι αδιάφορο. Και ο βαθμός της πίστης σου ως υποψήφιου γονέα, δεν εξετάζεται (ευτυχώς!) από τις αρμόδιες υπηρείες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω οτι ζεις στην ελλάδα φίλε! Καλα να είσαι εκεί στα ξένα . Εμεις εδω είμαστε Ελλας ελληνων Χριστιανών!

Ανώνυμος είπε...

Το να κάνει κανείς τα αυτονόητα και ανθρώπινα σε αυτή τη χώρα θεωρείται ''ηρωισμός''! Ο ίδιος περιθωριοποιείται και πέφτει στην παγίδα να βλέπει τον εαυτό του διαφορετικό. Η κατάσταση όμως χειροτερεύει έτσι. Αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τους διάφορους κανόνες...φευ.

Ανώνυμος είπε...

Μύθοι και αλήθειες για την Ελλάδα του σήμερα. Την μυωπική και μικρόψυχη Ελλάδα που βλέπει και προσεγγίζει τα πάντα... επιδερμικά. Μπράβο Καμπύλη!

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί της Τρίτης 6ης Μαϊου 2008 ο συμπατριώτης μας Πύρρος Μπολάνος, δολοφονήθηκε άγρια από έναν εικοσιπεντάχρονο Αλβανό ονόματι Bledi Xhaferri. Ο δολοφόνος αφού σκότωσε με ειδεχθή τρόπο, χωρίς καμία αιτία τον άτυχο Χιμαραίο, βγήκε στον δρόμο τρομοκρατώντας τους περαστικούς μέχρι να συλληφθεί τελικώς από την αστυνομία.

Η Ένωση Χειμαρριωτών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου.

Με αφορμή το ειδεχθές περιστατικό εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους δεκάδες Αλβανούς που κάθε χρόνο έρχονται στην Χιμάρα με σκοπό την εγκατάστασή τους. Οι αστυνομικές αρχές που με τόσο ζήλο καταφέρθηκαν ενάντιων Χιμαραίων πριν λίγες μέρες, οληγορούν απέναντί σε όσους ανεξέλεγκτα εγκαθίστανται στην Χιμάρα και δεν φροντίζουν να κάνουν κανέναν έλεγχο. Επομένως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κάποιο στοιχείο για την καταγωγή τους, τον πρώτερο βίο τους και τους λόγους που τους ώθησαν στην μετανάστευση.

Θεωρούμε ότι η άγρια δολοφονία ενός Έλληνα της Χιμάρας από έναν Αλβανό εργάτη, συνδέεται με την προπαγάνδα που γίνεται από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης εναντίων της Χιμάρας σχετικά με την εθνική της ταυτότητα, η οποία ενδεχομένως όπλισε τα χέρια του δράστη και τον οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Για το Δ. Σ. της Ενώσεως Χειμαριωτών

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φρέντης-Διονύσιος Μπελέρης Σπύρος Κούτουλας

Κανένα σχόλιο;

Καμπύλης Τάκης είπε...

Απαράδεκτο σχόλιο...Χαρακτηριστικό ενός γνωστού τρόπου σκέψης.

nikos10 είπε...

"...εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους δεκάδες Αλβανούς που κάθε χρόνο έρχονται στην Χιμάρα με σκοπό την εγκατάστασή τους. Οι αστυνομικές αρχές που με τόσο ζήλο καταφέρθηκαν ενάντιων Χιμαραίων πριν λίγες μέρες, οληγορούν απέναντί σε όσους ανεξέλεγκτα εγκαθίστανται στην Χιμάρα και δεν φροντίζουν να κάνουν κανέναν έλεγχο..."

Απίστευτο!

Δεν φτάνει που κάποιοι συμπολίτες μας ζητούν να κλείσουν τα σύνορα και να διωχτούν από τη χώρα ακόμη και όσοι μετανάστες είναι εδώ με άδεια παραμονής, τώρα κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν την ελεύθερη μετακίνηση αλβανών πολιτών ακόμη και εντός του αλβανικού κράτους!!!

Είμαι υπερβολικός που βλέπω αλυτρωτικές διαθέσεις πίσω από την αναφορά στην εθνική ταυτότητα της περιοχής της Χιμάρας;

Ανώνυμος είπε...

"τώρα κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν την ελεύθερη μετακίνηση αλβανών πολιτών ακόμη και εντός του αλβανικού κράτους!!!"

Αν καταλάβατε αυτό συγχαρητήρια.Αν το Ελληνικό κράτος είχε κάνει το ίδιο τι θα έλεγαν οι πεφωτισμένοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;Οτι δεν είπαν δηλαδή όταν το Τουρκικό κράτος μετακίνησε ελεύθερα εποίκους στα κεταχόμενα(συγγνώμη για την μη πολιτικά ορθή φράση) και μετέτρεψε ελεύθερα την Ιβμρο και την Τένεδο σε αγροτικές φυλακές.
Κάποιο σχόλιο για τον θάνατο δεν έχετε να κάνετε,προφανώς γιατί είναι πολιτικά ορθός.

"κάποιοι συμπολίτες μας ζητούν να κλείσουν τα σύνορα και να διωχτούν από τη χώρα ακόμη και όσοι μετανάστες είναι εδώ με άδεια παραμονής"
Εχετε αναρωτηθεί άν στους συμπολίτε ς μας που είναι εδώ και ζητούν έλεγχο της αθρόας ΛΑΘΡΟμετανάστευσης συγκαταλέγονται και νόμιμα διαμένοντες μετανάστες;
Καλή η προπαγάνδα αλλά όταν ζεις και δουλεύεις με μετανάστες βλέπεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος,όχι πάντα αυτή που συμφωνεί με ιδεολογήματα και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Ελεος πια!

nikos10 είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

τι άλλο θα μπορούσα να αντιληφθώ από τη φράση "...εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους δεκάδες Αλβανούς που κάθε χρόνο έρχονται στην Χιμάρα με σκοπό την εγκατάστασή τους..." και από τα περί ανεξέλεγκτης εγκατάστασης δεκάδων Αλβανών στη Χιμάρα πλην ότι το το Δ. Σ. της Ενώσεως Χειμαριωτών επιθυμεί να ελέγξει την εγκατάσταση Αλβανών στην περιοχή της Χιμάρας; Είναι ή δεν είναι αυτό το νόημα της φράσης;

Αν εννοείται ότι το αλβανικό κράτος εποικίζει την περιοχή με αλβανικής καταγωγής άτομα, αυτό δεν προκύπτει, κατ' εμέ, από την ανακοίνωση. Αν όμως αυτό πράγματι συμβαίνει, τότε σας λέω ότι δεν είμαι σύμφωνος με τέτοιες κινήσεις, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν συμφωνώ με τις (λίγο ως πολύ) αναγκαστικές μετακινήσεις. Μην ξεχνάτε, όμως (και αυτό δεν αποτελεί, βεβαίως, δικαιολόγηση τυχόν εφαρμογής αντίστοιχων μέτρων), ότι και το ελληνικό κράτος "εποίκισε" ήπια περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου κυριαρχούσε ο σλαβόφωνος πληθυσμός.

Σχόλια για τον εποικισμό της Κύπρου ή τη δολοφονία στη Χιμάρα πράγματι δεν έχω και δεν κάνω. Τι θα μπορούσα, δηλαδή, να πω για μία δολοφονία; Ότι την καταδικάζω; Ολίγον αυτονόητο, δεν νομίζετε;

Τέλος, για τη λαθρομετανάστευση: νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Υπάρχει όμως μία διαφορά: κάποιοι, ως εξάλειψη, εννοούν το κλείσιμο των συνόρων. Κάποιοι άλλοι (επιτρέψτε μου να τους χαρακτηρίσω ως περισσότερο ρεαλιστές) εννοούν την εξάλειψη ως αντιμετώπιση κάθε αλλοδαπού που εισέρχεται στη χώρα ως ανθρώπου και όχι ως διωκόμενου εγκληματία. Συμφωνώ με τις άδειες παραμονής και εργασίας, όχι όμως με τον εξοντωτικό τρόπο με τον οποίο χορηγούνται. Ας το αντιληφθούμε επιτέλους: η γεωγραφική θέση της χώρας μας καθιστά αστείο και ανεφάρμοστο οποιοδήποτε κλείσιμο των συνόρων ή προσπάθεια ελέγχου της μετανάστευσης.

Σταματώ εδώ, γιατί ήδη έχω απομακρυνθεί πόρρω από το θέμα του εξαιρετικού post.

Ανώνυμος είπε...

"

Απαράδεκτο σχόλιο...Χαρακτηριστικό ενός γνωστού τρόπου σκέψης.

By Blogger Καμπύλης Τάκης, at 2:31 πμ"


Αυτοσχολιάζεσαι, Takis; Μήπως ο δικός σου τρόπος σκέψης, όπως και όλων των γνωστών εθνομηδενιστών, είναι άγνωστος; Aν είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα, αλλά αντιστρόφως, Έλληνας να σκοτώσει Αλβανό, δεν θα είχατε βγει μέχρι και τους δρόμους με πανό;