Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Μερικοί TV stars και ένας «αντιστάρ»

«Πολύ το διασκέδασα» θα έλεγε σήμερα για τη «Συνωμοσία εναντίον της Αμερικής» ο Λέων Β. Καραπαναγιώτης, ο δημοσιογράφος. Βλέπετε, ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ ήταν από τους αγαπημένους του. Και έτυχε δύο βιβλία του Ροθ να εκδοθούν στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του Λ. Καραπαναγιώτη – τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια. Και τι βιβλία. Ειδικά η «συνωμοσία», που ήταν από τα θέματα που πάλεψε να ξεριζώσει στη δημοσιογραφική αντίληψη.

Και, αντίθετα, θα ήταν σήμερα ίσως ο μόνος από τους «εφημεριδάδες» που δεν θα διασκέδαζε ούτε θα κάγχαζε χαιρέκακα με τα παθήματα της τηλεοπτικής νομενκλατούρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

10 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Πιστεύω βέβαια ότι η αγάπη στο Ροθ δεν συνιστά και απόδειξη καλλιεργημένου πνεύματος όμως έχω ακούσει ότι ο Καραπαναγιώτης ήταν βαθύς γνώστης της κλασικής μουσικής και δη της όπερας. Σπάνιο για δημοσιογράφο. Πολύ σπάνιο.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Που να δείς στο χώρο των σέφ τι γίνεται.Πάω στοίχημα ότι μόνο ένας από τους εν Ελλάδι σέφ γνωρίζει (περίπου έχει σπουδάσει) κλασσική μουσική.Φιλιά.

Αθήναιος είπε...

Καλά. Όταν ξεκίνησα να γράφω, μία δημοσιογράφος και εντελώς καλοπροαίρεται και για να με βοηθήσει, μου έκανε την εξής παρατήρηση.

Είχα γράψει το ακόλουθο, το θυμάμαι ακριβώς: "Επειδή φαντάζομαι πως δεν θα έχετε σκεύος τανζίν, γιαυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύος". Μου είπε λοιπόν: "Δεν θα γράφεις ότι φαντάζεσαι. Τώρα που άρχισες να δημοσιογραφείς, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εσύ μιλάς αφ΄υψηλού, εσύ διδάσκεις".

Αυτό δεν θα το έλεγε κανείς σεφ είτε ξέρει από όπερα είτε όχι.

Αθήναιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Καμπύλης Τάκης είπε...

Χαίρομαι που δεν ακολούθησες τη συμβουλή της.Εμένα πάλι όταν ξεκινούσαν που έλεγαν (ό τότε αρχισυντάκτης μου Νικηφόρος Αντωνόπουλος) οτι εκείνο για το οποίο θα πρέπει κάθε φορά να είμαι έτοιμος θα είναι να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Και -κυρίως-ότι στο μυαλό μου θα πρέπει να έχω τα ερωτήματα του κακοπροαίρετου αναγνώστη.Αυτό -δυστυχώς;- μόνο ένας σέφ που ξέρει όπερα θα το καταλάβαινε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα το καταλάβαινε μόνο ένας σεφ που γνωρίζει από όπερα;;; Εσείς το καταλάβατε μια χάρα.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Εννούσα μεταξύ των σέφ, όπως δεν καταλάβατε.

Ανώνυμος είπε...

Ανταλλαγή κομπλιμέντων με υπόβαθρο προκατάληψης. Γιατί νάναι περίεργο ή να τυγχάνει σχολιασμού που ένας μάγειρας καταλαβαίνει από μουσική; Ξέρω και μερικούς ταξιτζήδες που καταλαβαίνουν πολλά από μουσική, χρειάζεται να το επισημάνουμε; Πάντως δεν είναι μόνο ο Λαμπράκης που καταλαβαίνει απ'αυτά και πριν απ'αυτόν ο Καραπαναγιώτης. Παιδιά, ο κόσμος είναι ευρύτερος του οπτικού σας πεδίου...

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι οτι έχουμε σε μια περίοδο που η πλήρης απαξίωση των θεσμών πραγματώνεται την ιδια στιγμή οπου ο πολίτης φαίνεται να ξυπνάει και να αναζητεί με κάθε τρόπο το διαφορετικό το θέμα ειναι ποιοι ειναι αυτοί και αν ειναι ετοιμοι να δείξουν στον κοσμο ότι αλλο τηλεστάρ και διαμορφωτής πλαστών συνειδήσεων και άλλο δημοσιογράφος

Suspect είπε...

η απαξιωση των θεσμων αφορα τους ...θεσμων. ο καθενας ειναι αποκλειστικα υπευθυος να διαφυλαξει τον εαυτο του.