Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Οι «άνθρωποι-σκιές» του δωσιλογισμού

Στις 25 Μαΐου 1945, δύο μεσήλικες παρουσιάστηκαν σε άθλια κατάσταση στην είσοδο της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη. Ο φύλακας τούς λυπήθηκε και πώς να γινόταν διαφορετικά. Του είπαν ότι ήταν αντιστασιακοί, ότι είχαν συλληφθεί από τους Γερμανούς και ότι είχαν μεταφερθεί ως όμηροι στη Γερμανία. Δεν ζητούσαν παρά τα απαραίτητα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και στις οικογένειές τους. Εδωσαν τα ονόματά τους: Γρηγόριος Παζιώνης και Διονύσιος Αγάθος. Ηταν τα μοναδικά αληθινά στοιχεία.

Ο Γρηγόριος Παζιώνης ήταν από τους γνωστότερους Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές, στενός συνεργάτης του Γεώργιου Σπυρίδη, αρχηγού του «Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Μακεδονίας Θράκης» και βέβαια στενός συνεργάτης των κατακτητών, οι οποίοι τίμησαν τον Παζιώνη με κυβερνητικές θέσεις στη Θεσσαλονίκη...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πού ακριβώς θέλετε να καταλήξετε, εκτός κι αν γράφετε ιστορίας χάριν και μόνο, ο δωσιλογισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα και παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Και στην σημερινή Ελλάδα έχουμε δωσίλογους, οι οποίοι είναι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διανοούμενοι κ.λπ., οι οποίοι υπηρετούν πιστά την Νέα Τάξη, αγωνίζονται να φθείρουν το ελληνικό εθνικισμό, στρέφονται κατά της Ελλάδος σε όλα τα διεθνή fora συκοφαντώντας πότε για το ένα και πότε για το άλλο, διατηρούν ιστοσελίδες, ιστολόγια κ.λπ., κ.λπ.
Απλώς, κανείς δεν τους διώκει σ' αυτήν την χαζοχαρούμενη δημοκρατία μας, όπου τα πάντα επιτρέπονται, εκτός του να είσαι πατριώτης, έγκλημα για το οποίο τιμωρείσαι με απαξίωση, με περιφρόνηση, με λάσπη, από τους μοντέρνους δωσίλογους.

Βλέπετε ότι, εκτός του ότι οι δωσίλογοι υπάρχουν διαχρονικά, είναι πάντα "από πάνω"!

Nativist είπε...

Δωσίλογος ή δοσίλογος, όπως συνηθέστερα γράφεται, εκ του δίδω λόγο, λογαριασμό, αλλά και "καρφώνω" (δίδω λόγια;). Μάλλον το τελευταίο είναι. Οι κατοχικοί δοσίλογοι, μετά την Κατοχή, κρύφτηκαν για λίγο καιρό και μετά βγήκαν στην επιφάνεια και απέκτησαν επιφάνεια οικονομική. Μερικούς, τους κατά την γνώμη μου ακίνδυνους και μάλλον ... βλακωδώς φερθέντες, διότι έδρασαν εκ του εμφανούς, ήτοι Τσολάκογλου, Ράλλη και Λογοθετόπουλο, τους έβαλαν μερικά χρόνια "μέσα". Κάποιες φουκαριάρες που "πήγαν" με κατακτητές, τα "παλληκάρια" της Αντίστασης, δείχνοντας τον πατριωτισμό και προπαντός το θιγμένο ανδρικό τους φιλότιμο, λες και ήταν αδελφές ή γυναίκες τους, τις κούρεψαν και τις διαπόμπευσαν. Σε Γαλλία και Ιταλία έγιναν τα ίδια "θεάρεστα".
Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα. Οι σημερινοί, όχι ακριβώς δοσίλογοι, αλλά μάλλον "Εφιάλτες", αυτοί που κατέβασαν την Σημαία στα Ίμια, που πούλησαν το Αιγαίο στην Μαδρίτη κ.λπ., αυτοί που αλλάζουν το βιβλίο της Στ' Δημοτικού για να είναι αρεστό στους Τούρκους, αυτοί, λέω και όλοι οι δημοσιογράφοι και προοδευτικάριοι που τους στηρίζουν, μένουν στο απυρόβλητο, είναι συντάκτες εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, κατέχουν πανεπιστημιακές έδρες και πολλοί μάλιστα, αντί να καταλήξουν, όπως άλλοτε θα γινόταν, στο Γουδί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι και μάλιστα ... πολιτεύονται (βλέπε Σημίτης και όχι μόνο). Ναι, τίποτε δεν άλλαξε, δυστυχώς!

Καμπύλης Τάκης είπε...

Τι σχέση έχει τώρα η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" (αλήθεια, η παλιά ποιά ήταν;) με την ιστορική έρευνα για τον δωσιλογισμό στην Ελλάδα;
Ούτε αντιλαμβάνομαι τη σύγκριση του τότε με το τώρα.Ίσως μου διαφεύγει ότι ζώ υπό τη μπότα του κατακτητή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

από ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 3:26μμ, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008
(Τροποποιήθηκε 3:38μμ, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008)
Ο κ. Ευριπίδης Συλιανίδης για το σκάνδαλο αυτό τι λέει?

Καλούνται οι σώφρονες Καθηγητές, Πολιτικοί και ο Εισαγγελέας να παρέμβουν για να σταματήσει η πρώτη «εκλογή – παρωδία»...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ



Στη Φιλοσοφική Αθηνών πρόκειται να εφαρμοστεί την επόμενη εβδομάδα ο νόμος – έκτρωμα της κ. Μαριέττας Γιαννάκου για την κρίση μελών ΔΕΠ.

Ο νόμος «προβλέπει εξωτερικούς κριτές» οι οποίοι λειτουργούν ως «εντεταλένοι χειρουργοί» σύμφωνα με τη ρήση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου για να «αφαιρέσουν» από την Πανεπιστημιακή κοινότητα επιστήμονες αναγνωρισμένης αξίας και δημοκρατικού ήθους. Στη θέση αυτών θα «εκλεγούν άτομα μειωμένης έως ανύπαρκτης επιστημονικής κατάρτισης, όπως οι πάτρωνές τους και «απόλυτα ελεγχόμενοι».

Η «πρόβα τζενεράλε» θα γίνει την επόμενη Τετάρτη με τη "σύμπλευση δεξιών και δήθεν δημοκρατικών " με την προσπάθεια εκλογής στη θέση του Λέκτορα «Παιδαγωγικής Ψυχολογίας» της Φιλοσοφικής Αθηνών ενός Δασκάλου διετούς φοίτησης με ελάχιστο έως ανύπαρκτο σοβαρό επιστημονικό έργο, λες και οι Φιλοσοφική δεν έχει πτυχιούχους επιστήμονες και διδάκτορες ανεγνωρισμένου κύρους!!!

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης για το σκάνδαλο αυτό τι λέει?

Καλούνται οι σώφρονες Καθηγητές, Πολιτικοί και ο Εισαγγελέας να παρέμβουν για να σταματήσει η πρώτη «εκλογή – παρωδία»...



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ