Τρίτη, Αυγούστου 28, 2007

Δεν παίζουν με τη φωτιά

Κάποτε ,όχι πολύ παλιά,(λίγο μετα τη μεταπολίτευση) τις φωτιές σ΄αυτή τη χωρα τις εβαζαν τα «ακροδεξιά σταγονίδια» .Ετσι ερμηνεύονταν οι πυρκαγιές κοντα στην «4η Αυγούστου». Αργότερα (στα πρωτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ) τις φωτιές τις εβαζε το «παρακράτος της Δεξιάς» ενώ κοντα στο 1989 τις πυρκαγιές τις εβαζαν «ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί ξένων και ντοπιων υπηρεσιών». Μετά ηρθαν οι Τούρκοι .Οι «γκριζοι λύκοι» εκαναν απόβαση στα νησιά μας και τα πυρπόλησαν! (Μερικοί τούρκοι,συμφωνα με διαρροές της τότε κυβέρνησης, ειχαν φτάσει και μέχρι την Πεντέλη ).
Και τώρα, από προχτές, εμπρηστές είναι οι «αντεξουσιαστές ,μπορεί και αυτρονομημένα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ».
Κοινή συνισταμένη ολων αυτων των «εξηγήσεων» ηταν και είναι ο λαϊκισμός και ο φόβος. Λαϊκισμός επειδή η «συνομωσιολογία» είναι κυριο συστατικό του λόγου του και φόβος επειδή οι ευθύνες είναι βαριές .Και οσο πιο βαριές είναι οι ευθύνες τόσο περισσότερο συμφέρει η συζήτηση να εστιάζεται στις αιτίες και όχι στην ανικανότητα αντιμετώπισης της καταστροφής. Το τροχαίο στην Ηλεία δεν εγινε με μπλοκ αναρχικών αλλά με πυροσβεστικό όχημα.Οι κάτοικοι των περιοχών που εζησαν τη φρίκη δεν ειδαν περιέργες κινήσεις αντιεξουσιαστων αλλα έναν κρατικό μηχανισμό που δεν λειτούργησε.Που κατέρρευσε.Διασωθηκαν μονο ατομικές πρωτοβουλίες πυροσβεστων και εθελοντών.
Λέγεται ότι στις κυβερνητικές συσκέψεις μίλησαν ακόμη και για «αντάρτες πόλεων».Οι οποίοι προφανως διασκορπίστηκαν την Παρασκευή σε 130 σημεία σε ολη την Ελλάδα και επιχείρησαν την «αποσταθεροποίηση».Μιλάμε δηλαδή για ολόκληρο στρατό.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ή αν είναι η κυβέρνηση ας σταματήσει τις διαρροές.Αν εχει υπευθυνότητα οφειλει να μιλάει με στοιχεία.Κι αν τα εχει οφειλει να τα δώσει. Αν εντόπισε κουκουλοφόρους στον Υμηττό ας τους βγάλει τις κουκούλες. Να τους δούμε κι εμείς. Διότι (αντίστροφα) νομιμοποιεί και την αντιθετη «συλλογιστική» που μιλάει για «κυπατζήδες πίσω από τις φωτιές της Αττικής ως επικοινωνιακό αντίβαρο στην Ζαχάρω».
(σ.σ :εχετε δει φωτιά να περνάει πανω από κινητό τηλέφωνο και μετα να εντοπίζεται αθικτο από τους πυροσβέστες;).
Μεχρι στιγμής πάντως το μονο που φαινεται να εχει η κυβέρνηση είναι δυο τσιγγανάκια και μια γιαγιά…Και μια τεράστια καταστροφή για την οποία δυστυχώς δεν φαινεται διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος της διαχείρισης.
(Το αρθρο δημοσιεύτηκε στον ΕΤ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όλα αυτά που λέτε είναι μια πικρή αλήθεια.

Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ:

www.tikanoumetora.blogspot.com

Είναι μια προσπάθεια να δούμε αν πέρα από το δίλημμα 'οργανωμένο έγκλημα' ή 'παράλυση του κράτους' μπορεί αυτή τη στιγμή να μας διεγείρει μια πιο "pro-active" συζήτηση, πάντα βέβαια σε επίπεδο προβληματισμού.

Η ιδέα είναι ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε μια μεγάλη λίστα με ιδέες για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε από εδώ και πέρα, αποδεικνύοντας (στους ίδιους μας τους εαυτούς; ) ότι μαθαίνουμε από τις σωστές πρακτικές που εφαρμόζονται αλλού και ότι η γενιά μας δεν είναι ούτε αδιάφορη, ούτε μηδενιστική.

www.tikanoumetora.blogspot.com

Agobooks είπε...

Έχει ,όμως, και κάποιες ασύμμετρες απόψεις από ασύμμετα μέλη της!

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι θα μάθουμε ποτέ στοιχεία για όσα λέγονται περί ενόχων. Η Ντορα ήταν σαφης σήμερα. Απεκλεισε τον εξωτερικό κινδυνο και εμμεσως πλην σαφώς περιελαβε στους υπόπτους και τους αντιεξουσιαστές. Απλά πράγματα δηλαδή.
ριτσα μασουρα

Ανώνυμος είπε...

"Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ Paris Ηilton υποψήφια για τον προεδρικό θώκο;;"
John Mc Clain 10 Aug 2008 15:39 GMT


ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΗΓΕΣ Η «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΑΤΗ «ΚΑΣΣΙΑΝΗ»: ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΥΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ..
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ C.I.A. ΑΠΑΤΗ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕ ΜΕ ΜΙΖΕΣ
"Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ υποψήφια για τον προεδρικό θώκο;;"


ΚΑΙ

Η Paris Ηilton υποψήφια για τον προεδρικό θώκο;;


Είχε δεν είχε, «μπήκε» και η celebrity Paris Hilton, στην μάχη για τις προεδρικές εκλογές – με μια μικρή βοήθεια από τον John Mc Cain βέβαια, που παρομοίασε τον αντίπαλο του B. Obama με την ξανθή Paris – όσον αφορά τη δημοφιλία…
Μετά τη διαφήμιση του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου που χρησιμοποιεί την εικόνα της Paris, η Paris χρησιμοποιεί με τη σειρά της τον McCain σε δική της διαφήμιση, στην οποία δηλώνει «εντελώς έτοιμη να ηγηθεί».
«Αυτός ο ζαρωμένος ασπρομάλλης τύπος με χρησιμοποίησε στην καμπάνια του. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι κατεβαίνω για πρόεδρος. Θέλω η Αμερική να ξέρει ότι είμαι εντελώς έτοιμη να ηγηθώ», λέει η Paris..
«Δεν είμαι από τις παλιές μέρες και δεν υπόσχομαι αλλαγή σαν τον άλλο τύπο. Είμαι απλώς hot», λέει η Paris και δηλώνει ότι στα σχέδιά της όταν εκλεγεί θα είναι να αλλάξει το χρώμα του Λευκού Οίκου, σε ροζ...


ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ... ΘΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ...
ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η «ΚΑΣΣΙΑΝΗ»?

«Καμιά γυναίκα δεν σηματοδότησε το Βυζάντιο όσο η Κασσιανή, γύρω από το όνομα της οποίας πλέχτηκαν τόσοι θρύλοι αλλά και αληθινές ιστορίες. ...»


ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΗΓΕΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο «Α-ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ Η ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΩΣ ΑΛΛΗ «ΚΑΣΣΙΑΝΗ»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΗΓΕΣ Η «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΑΤΗ «ΚΑΣΣΙΑΝΗ»: ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΥΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ..
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ C.I.A. ΑΠΑΤΗ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΠΑΤΗ)!!! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟ!!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΙΖΑΝ ΒΓΑΖΑΝ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ «ΤΡΕΛΛΟ» ΤΙΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ !!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!

"Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ Paris Ηilton υποψήφια για τον προεδρικό θώκο;;"

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ «ΚΑΣΣΙΑΝΗ» ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ «Α-ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ» ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ??


John Mc Clain