Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

Λαϊκισμός και αγριάδες

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για την «κατάρα των προκηρύξεων». Διότι δεν ειναι τυχαίο οτι τριάντα τόσα χρόνια απο την πρωτη προκύρηξη τρομοκρατικής οργάνωσης ολες οι επόμενες-της χτεσινής συμπεριλαμβανομένης- παραμένουν στο ιδιο καλούπι και στηρίζονται στους ιδιους πολύ συγκεκριμένους άξονες:
- Ευκολος και «καθαρός» αντιαμερικανισμός
- Πατριωτικά στερεότυπα του ’80 περι εθνικής περηφάνειας και ανεξαρτησίας
- Λαϊκιστική απαξίωση των πολιτικών και κοινωνικών ελίτ(όπως πρωτος διδαξε ο Λεπέν) και
- Απλουστευτική ερμηνεία ενός ολο και πιο πολύπλοκου κόσμου με όρους σχεδόν θεολογικής δογματοληψίας.
Ο Επαναστατικός Αγώνας ερριξε μια ρουκέτα για να διαβαστεί η «παρέμβασή του» μεσω της προκυρηξης. Η οποία όχι μονο δεν οδηγει σε ρηξη με (την οποια) κυρίαρχη ιδεολογία αλλά αντιθετα είναι μια αναπαραγωγή του πλέον μίζερου και συντηρητικού mainstream στα υπόγεια της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν είναι επαναστατική οργάνωση ουτε στην πρακτική ουτε στη θεωρία.Κομπάζει εκ του ασφαλούς (είναι δυνατόν να εχουν πειστεί ότι το πρόβλημα στο Ιράκ μπορεί να λυθεί από μια ρουκέτα που δεν βρηκε το στοχο της στην πρεσβεία των ΗΠΑ;).
Ομφαλοσκοπεί με θράσος (πιστευουν ότι ολα τα βλέμματα από την Παλαιστίνη μεχρι το Αφγανιστάν είναι στραμμένα με ελπίδα(!) στη δράση τους) ενώ αφιερώνει μεγάλο χωρο για μια γεωπολιτική ανάλυση του δεκάρικου.Από δω οι καλοί (οι λαοί) και από κεί οι φονιάδες τους (οι αμερικανοί).
Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι ένα ποντίκι που βρυχάται εκ του ασφαλούς.Και αν δεν ηταν οπλισμένος θα δικαίωνε πλήρως τον Μάρξ στο σχετικό τσιτάτο περι ιστορίας τραγωδίας και φάρσας .
Ο Επαναστατικός αγωνας όπως και ολες οι ελληνικές ένοπλες ομάδες ακολουθεί τη «χρυση συνταγη» της 17Ν: Ψάρεμα στα θολά νερά. Το δόλωμα είναι το ιδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι απανταχού ακροδεξιοί ή νέο-αριστεροί(Λαφονταιν) λαϊκισμοι: Από τη μία πλευρα οι ελίτ που τα εχουν κάνει πλακάκια και συνομωτούν και από την άλλη ο λαός που αγανακτεί νοιώθοντας ανημπορος.Και τότε –συμφωνα με ολες τις μυθολογίες – θα εμφανιστεί ο από μηχανής θεός που αλλοτε θα είναι διαμεσολαβητής και άλλοτε τιμωρός.
Μέχρι εκεί μπορεί να αντιληφθούν την πραγματικότητα..
Και κάνουν ότι δεν καταλάβαινουν: Δεν είναι οι απόψεις τους που απειλούν ,είναι τοσο συνηθισμένες,αλλά τα όπλα τους.Και δεν θυμάμαι επανάσταση που πέτυχε στηριγμένη αποκλειστικά στον φόβο. Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος τους συμμαχος.
Ο τρομοκράτης,ο φανατικός, είναι ο πιο συναισθηματικός ανθρωπος του κόσμου.
Πραγματικά πιστευει ότι σωζει τον κόσμο,ότι αφηνει το στιγμα του στην ιστορία .
Πόσο απέχει από τα ορια της γραφικότητας;
Οσο απέχει ο «σατανάς» του, (εν προκειμένω)ο Μπούς από τα δικά του.
Αλλά υπάρχει μία βασική διαφορά του τρομοκράτη με τον «λαό» στο ονομα του οποίου αυτοχρίζεται : Ο τρομοκράτης μπορεί να γκρεμίσει του Διδυμους Πύργους.Αλλά δεν μπορεί να τους κατασκευάσει…

(δημοσιευτηκε στον Ελευθερο Τυπο,Παρασκευη 25/1

2 σχόλια:

είπε...

情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍

tiger είπε...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社