Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006

H επέλαση της «Εκκλησία A.E.»

ΠΡΟΧΘΕΣ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρόσφυγες από τον Λίβανο θαύμασαν τη συνεργασία Κράτους - Εκκλησίας. H Πολιτική Προστασία του υπουργείου Εσωτερικών έβαλε τα πούλμαν και η Εκκλησία τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αλληλεγγύη. Τα πούλμαν μετέφεραν τους περίπου 80 πρόσφυγες στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες που είχε επιλέξει η Αλληλεγγύη - τα σχετικά τιμολόγια οι ξενοδόχοι θα τα εκδώσουν στο όνομά της.
Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο εδω

45 σχόλια:

Ecumene είπε...

Tόσα λεφτά και ακόμα να δούμε

μια χριστιανική τηλεόραση

ενα χριστιανικο πανεπιστημιο...

της προκοπής....

ψηνεται παντως λεγεται...


Αφου και ο Σημιτης εκανε 35% πίσω....

Αναμένομεν τον Τριανταφυλλόπουλο....

Ρεπορταζ στα παγκάρια...
:))

Κ. είπε...

"Αφιλοκερδώς Α.Ε."

Δυστηχώς δεν έχει κανείς πολιτικός προσπαθήσει για τον διαχωρισμό.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Στην Τουρκία πάντως θα απαγορευόταν...Σοβαρα,εδω και λίγο καιρό ακούγεται οτι επιδιώκει με ευθυνη του αγιου Βόλου τη δημιουργία ενός θινκ τανκ με συμμετοχη πολών γνωστων ονομάτων.
Αλλά το ζητημα ειναι αυτο που λέει ο ξεκάλτσωτος.
Ιδιως τωρα στις δημοτικές οι μητροπολίτες απολαμβάνουν τον "μη -χωρισμό".

Μάρκος είπε...

Ναι, βέβαια. Η Τουρκία είναι όντως κοσμικό κράτος και θα απαγορευόταν εκεί. Στην Ελλάδα όμως, ως γνήσιο Ισλαμικό κράτος (στη Θράκη επικρατεί ο Ισλαμικός νόμος, να μην το ξεχνάμε) επιτρέπεται. Παράδοξο κι αυτό ε;

Πάμε στην ουσία του άρθρου σας. Τι άρθρο κι αυτό. Ασύνδετο. Μπλέκει την Αλληλεγγύη, τη μισθοδοσία των κληρικών, τη φορολογία των Ναών κλπ. Η μόνη συνέχεια που έχει (που "συνέχει" το κείμενο) είναι ότι η Εκκλησία είναι "κακή" σε ό,τι κάνει.

Τέλος πάντων, μην ξεφύγω. Ένα σημείο να σχολιάσω μόνο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω για το μέλλον. Περί μισθοδοσίας των κληρικών. Η φράση σας είναι εντελώς ασύντακτη, να μην πω τίνος επιπέδου. Το καταλαβαίνετε και μόνος σας. Πέραν αυτού, μου φαίνεται ότι αγνοείτε τον λόγο της κρατικής ανάληψης της εν λόγω μισθοδοσίας. (Ο κ. Κτιστάκις ίσως δεν τον αγνοεί αλλά απλά παρέλειψε εντέχνως να τον αναφέρει).

Στο κάτωθι άρθρο περί εκκλησιαστικής περιουσίας αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι αυτοί, που συνοψίζονται στη φράση ότι το κράτος λόγω του δυσβάσταχτου κόστους να αποπληρώσει την Εκκλησία για τις "υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις" γης που της είχε πάρει, με δική του πρωτοβουλία έφτασε σ' αυτήν την ιδέα. Η φορολογία των ιερών ναών είναι παντελώς άσχετη με το θέμα και με την πρώτη αιτία.

Επειδή όταν ο κόσμος μιλάει αόριστα για "διαχωρισμό" δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του παρά μόνο έναν αφηρημένο τρόπο να κάνει τη ζωή του Αρχιεπισκόπου χειρότερη, ας γνωρίζει ότι σε περίπτωση χωρισμού θα πρέπει μεν το κράτος να πάψει τη μισθοδοσία των κληρικών, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να επιστρέψει τα οφειλόμενα...

bidibis είπε...

Η μη Κυβερνητική Οργάνωση Αλληλεγγύη δεν είναι αυτή που είχε στείλει στριγκάκια και αποκριατικές στολές στα θύματα του τσουνάμι;

το πρόσφατο τσουνάμι τις προάλλες σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από τον πόλεμο του Λιβάνου. Οι ευαίσθητοι ελληναράδες που χάθηκαν. Αν βγει και πει ο λιακόπουλος όμως ότι το προχθεσινό τσουνάμι το προκάλεσαν οι αμερικάνοι, πάλι θα στρέψουμε την προσοχοχή μας προς τα κει και θα αρχίσουμε να ελεηνολογούμε.

Καμπύλης Τάκης είπε"Σοβαρα,εδω και λίγο καιρό ακούγεται οτι επιδιώκει με ευθυνη του αγιου Βόλου τη δημιουργία ενός θινκ τανκ με συμμετοχη πολών γνωστων ονομάτων"

Θυμάσται τον άνθιμο πριν μερικά χρόνια που προέτρεπε τους πιστούς να στηρίξουν στις εκλογές ανθρώπους της εκκλησίας;

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εδώ γίνεται ένας φρικτός, φοβερός πόλεμος και εσείς κύριε, τώρα, το μόνο που βρηκατε να πείτε είναι
για τις .... μη κυβερνητικές οργανώσεις της Εκκλησίας !!!
Ελεος, θα μας τρελλάνει η νεοτάξ - πριν μας δολοφονήσει.

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε μη φοβάσαι και να σε δολοφονήσει η νεοτάξ θα σε ξανά-αναστήσει ο Κύριος.
Τα λεφτά και νεκρούς ανασταίνουν.
Αφού γίνεται πόλεμος γιατί δεν πάτε να πολεμήσετε ρε κοπρίτες αντί να καθόσαστε να κλέβετε τα παγκάρια;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ!

Εξαιρετικά αφιερωμένες από φίλους σε φίλους.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Μάρκο η συνταξη ειναι το πρόβλημά σου;Αν κρινω απο τα στοιχεία του λινκ η απάντηση στο ερωτημα ειναι αρνητική.Το πρόβλημά σου ειναι μάλλον η συνταξη των ιεραρχών.
Και ασε αυτα τα παραμυθια περι επιστροφής περιουσίας στην Εκκλησία.Η ερευνα του Κτιστάκι στα υποθηκοφυλακεία αλλα εδειξε.Και μιλαω για τις μονιμες καραμέλες της Εκκλησίας περι Ευαγγελισμού και Συγγρού.Ολο αυτο το μπάχαλο της διαφθοράς και της καοδιαχείρησης εσενα δεν σου λέει τιποτα ε;

Μάρκος είπε...

Εγώ δεν είπα τίποτα για επιστροφή καμίας περιουσίας. Εγώ είπα μόνο ένα πράγμα.

Ο λόγος που το κράτος πήρε την πρωτοβουλία να μισθοδοτεί τους κληρικούς ήτανε η αδυναμία του να ξεπληρώσει την περιουσία που είχε πάρει. Ήταν κάτι σαν ρύθμιση χρεών ένα πράγμα.

Άρα, ή θα συνεχιστεί η μισθοσοδία ή αν θελήσει το κράτος να την διακόψει θα πρέπει να καταβάλλει το υπόλοιπο του χρέους.

Κανείς δε μίλησε για επιστροφή της περιουσίας (άκου "άσε τα παραμύθια" για κάτι που δεν είπα!). Χαλάρωσε!

Μπάχαλο και κακοδιαχείριση υπάρχουν παντού. (Στην πολιτική να δεις! δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι για τα 4 δις ευρώ που θα φτάσει η εξαγορά της ΦινανσΜπανκ! = 2% του ΑΕΠ της Ελλάδος! = όσα κέρδη έχουν ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οι Ελληνικές επιχειρήσεις σε ένα χρόνο!). Το "δια ταύτα" σου όμως ποιο είναι λόγω της κακοδιαχείρισης; να αναλάβει το κράτος την "περιουσία της Εκκλησίας"; αυτό ζητάς; να καταλάβω πρώτα. Ή το πετάς έτσι για γαρνιτούρα στο κλίμα;

penguin_witch είπε...

Ο Λάζαρος, που τον πιάσαν οι ευαισθησιούλες του για το Λίβανο, ας θυμηθεί το γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει στις φράσεις "Κι εσείς γιατί καταπιέζετε τους νέγρους".
Θλιβερό αυτό που γίνεται στο Λίβανο, αλλά μεγαλύτερη βλάβη κάνουν στη χώρα τα ρασοφόρα βαμπίρ που απο τον καιρό της Οθωμανικής Κατοχής απομύζησαν κάθε ικμάδα αυτού του έρμου έθνους.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Και γιατι τότε το ανέφερες Μάρκο;Για την ιστορία;Και προς χαριν της παρέπεμψες και σε αρθρο που εχει βασιστεί απο οτι θυμάμαι αποκλειστικά σε δημοσιευματα της Εστίας και της Ελεύθερης ωρας;
Και εστω,αφου δεν το ανέφερες,τωρα ποιό ειναι το πρόβλημά σου.Αν γιγαντωνεται και μάλιστα εκτός συναγωνισμού και με δικά μας χρηματα ή μηπως οτι της χρωστάμε ως κοινωνία(αντε,κρατος);Εγω εγραψα το πρωτο εσυ μου φαινεται κρυβεσαι πίσω απο το δευτερο...
Λάζαρε:Για το Λίβανο δεν βρηκα κάτι που θα μπορούσα να γραψω και να μην εχει ηδη γραφτεί.Ισως θα ειχε νόημα να ψηλαφίσουμε λίγο και τον αντισημιτισμό μας.Ο οποίος δεν νομίζω οτι δημιουργηθηκε απο τις πρόσφατες σφαγές λιβανέζων.Αλλά τετοιες ωρες θα μπορούσε να παρεξηγηθεί και ως πολυτέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ρεπορταζ.Να ταν μόνο η εκκλησία που τρωέι τον παρά;Οι ΜΚΟ είναι η νέα μόδα της μάσας.Πριν μερικά το ΥΠΕΞ αν θυμάμαι καλά είχε κάνει μια έρευνα για τις ΜΚΟ στην Ελλάδα.΄Ηταν περισσότερες και απο της Γαλλίας.Ελλαδάρα...Σκέφτομαι να ιδρύσω μια ΜΚΟ για την καταπίεση των θεσσαλών.Εχω και πρόβλημα να βρω δουλειά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να ιδρυ΄σουμε μια ΜΚΟ;μισά μισά τα κέρδη.Πιό το πρόβλημα της ίδρυσης θινκ τανκ απο τους παπάδες;Γιατί κάτι ΕΛΙΑΜΕΠ λένε σοβαρότερα πράγματα δηλαδή;Ας ιδρύσουν.Αναφορικά με την Τουρκία μάλλον δεν ξέρετε τι σας γίνεται.Ψάξτε το λίγο παρακπάνω περί του κοσμικού και θα εκπλαγείτε.Δεν θέλω να πιστέψω ότι δίνετε και δίκιο σοτυς στρατηγούς τώρα.Περί της επέλασης...όσοιθ έχουν τον παρά στην ελληνική παρασοτική οικονομία επευλαύνουν.Τι το διαφορετικό κάνει δηλαδή ο Λαμπράκης απο τον Χουντόδουλα;Πολιτική ο ΔΟΛ πολιτική και η εκκλησία.Επειδήδεν φοράει ράσσα δηλαδή ο Χρηστάκης;

Καμπύλης Τάκης είπε...

Αφου -ανωνυμε-δεν υπάρχει διαφορά και ολοι τα ιδια σκατα ειναι(ειμαστε)τι να συζητάμε;
Οσο για τα περι Τουρκίας ηταν (κατ΄αρχην) πλάκα με τον Μάρκο λογω προϊστορίας στο blog.(φαινεται και απο την αρχη της επόμενης πρότασης).
Αλλά μην συγκρίνεις μηλα με πορτοκάλια.Υπάρχει το παζαρι των ΜΚΟ αλλά υπάρχει και η (ρασοφόρα) αλεπού.Αλλωστε η "Αλληλεγγύη" ειναι η τελευταία δραστηριότητα.Οι φοροαπαλλαγες ειναι χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω και γω ρε Τάκη...τι αμπελοφιλοσοφου΄με δηλαδή;Γιατί οι νταβάδες δεν ε΄χουν φοροαπαλλαγή νόμιμα η΄παράνομα;Τι παπάς τι επιχειρηματίας στην ελλάδα.Λες και δεν ξέρουμε τ άπλυτα του χουντόδουλα.τα άπλυτα των άλλων ποιός θα βγάλει στην φόρα

Ανώνυμος είπε...

««Λάζαρε:Για το Λίβανο δεν βρηκα κάτι που θα μπορούσα να γραψω και να μην εχει ηδη γραφτεί.Ισως θα ειχε νόημα να ψηλαφίσουμε λίγο και τον αντισημιτισμό μας.Ο οποίος δεν νομίζω οτι δημιουργηθηκε απο τις πρόσφατες σφαγές λιβανέζων.Αλλά τετοιες ωρες θα μπορούσε να παρεξηγηθεί και ως πολυτέλεια.»»

Kύριε Καμπύλη
από ποιούς άλλους ; Γράφουν
πολλοί και δεν συμφωνούν όλοι. Στον Λίβανο, οι Ισραηλινοί, βομβαρδίζουν με βόμβες φωσφόρου. Καίγονται παιδιά κύριε Καμπύλη.
Αλλά εσείς αυτήν ειδικά την στιγμή, γράφετε για την Εκκλησία ! και ανησυχείται για τον
αντισημιτισμό.
Εναντι των μαζικών δολοφονιών που συμβαίνουν τώρα, αυτή την στιγμή, παραθέτετε συζητήσεις περί ανέμων και υδατων, οπωσδηποτε συζητήσεις άλλης και όχι αυτή της τραγικής ώρας.
Είστε αιχμάλωτος και φορέας εξουσιαστικών, αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων και σας λυπάμαι ειλικρινά .

Καμπύλης Τάκης είπε...

Λάζαρε αναψτε και κανα κερι για την ψυχή μου(ειδικά τωρα που ερευνω το θεμα της χωριάτικης σαλάτας).
(Να υποθέσω οτι εσεις απο το πρωί μεχρι το βραδυ ασχολείστε αποκλειστικά με το Ισραήλ-ακομη και στην εργασία σας;)

Ανώνυμος είπε...

Τάκη καλή όρεξη και καλή χώνεψη.Αν σου έπεσε βαρύ το φαί μην πίνεις κοκα κολά δες τα παρακάτω
http://www.barborana.com/from_the_lebanese_people_to_the.htm
Να δω ποιός θα ανάψει κερί για τις επερχόμενες γενεές...Αντε καλή μας νύχτα

Καμπύλης Τάκης είπε...

Μπροστα στη γενική κατακραυγή υποχωρώ...Αν και επιμένω πως σ' αυτη την κριση υπάρχει πληθωρα καλής (εως πολύ καλής) αρθρογραφίας και κυρίως ρεπορτάζ,οντως υπάρχει κάτι που ισως δεν εχει αναδειχτεί.Δυστυχως δεν προλαβαινω γι αυτο το Σάββατο.
Το θεμα που ισως αξιζει να ανοιχτεί σε συζητηση λοιπόν ειναι γιατι ολες αυτες οι αντιδράσεις στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον βρίσκουν -καποια στιγμη-τοίχο.Πως δηλαδή η χρηση ενός τετοιου περιβάλλοντος θα γεννησει νέες πολιτικές που δεν θα εξαντλούνται σε αμφελεγομενους ή μη ακτιβισμούς.
Φιλε ανωνυμε σέβομαι την πίκρα του σχολίου σου αλλά δεν πιστευω σε καθοριστικές(ανεπανάληπτες) στιγμές.Και πάντως δεν πιστευω σε συζητησεις με ανθρωπους που κρυβονται(αναφερομαι στον Λάζαρο).
Oυτε στα κεριά...Αν κι εχω ανάψει(και πολύ πρόσφατα)

Κ. είπε...

Ενδεχομένως αυτό που θέλουν να πούν οι φίλοι που κάνουν κριτική είναι ότι την εποχή των ταυτοτήτων ο κόσμος δεν είχε άλλα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω στα μάτια μου. Ο Καμπύλης έγραψε και κάτι σωστό και μέσα σ αυτό δεν εκθιάζει τους αγαπημένους του Τούρκους. Ελλάδα χώρα των θαυμάτων.

Καμπύλης Τάκης είπε...

geo ολοι κάνουμε λάθη.Θα προσπαθήσω να τα διορθωσω σε επόμενο κειμενο.Ευχαριστω για την παρατηρηση

Ανώνυμος είπε...

Ένα σχόλιο για τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο θα ήθελα Τακη.

Σε ευχαριστώ,

Γιώργος

Καμπύλης Τάκης είπε...

Γιωργο λυπάμαι.Ειναι μερικά θέματα για μένα ταμπου.
Ή αν θέλεις,μετα απο 20 χρόνια δημοσιογραφίας(7-8 φορές σε Παλαιστινη και Λίβανο αλλά και Ισραήλ και Αλγερία,Αλβανία,Κουρδιστάν,Τουρκία κλπ) σκέφτομαι πιά μόνο πρόσωπα.Εχω φίλους σ΄αυτες τις περιοχές.Κρατάμε επαφη με νυχια και με δοντια.Ο Σάντι ειναι λιβανέζος.Ο Ζακ ειναι ισραηλινός.Δεν εχουν γνωριστει παρά μεσα απο μενα.Μπορεί και να πολεμησουν ο ενας ενατιον του άλλου.Οχι με τη θέλησή τους,αυτο γι αυτους μπορώ να το βεβαιώσω.
Ο Ζακ τελειωσε μουσικολογία και ψάχνεται με τη χαμενη μουσική των ασκενάζι .Ο Σάντι τελειωσε εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο και μεχρι πρόσφατα πηγαινοερχόταν.Τον ψαχνω εδω και μερικές μέρες.
Τωρα ,αυτες τις μέρες,δεν θέλω να μιλήσω με τον Ζακ πριν βρω τον Σάντι.
Οταν μιλούσαμε παλιά για τετοιες στιγμές γινονταν αλλοι.Εβαζαν αυτο το γαμημένο το "αλλά"...Και ειχαν δικιο .Και οι δυο....Πως γινεται αυτο ρε Γιωργο;
Ξέρεις εκτιμω βαθειά τον Αμος Οζ.Ειναι απο τους λιγους ανθρωπους στον κοσμο που εχουν κάνει τοση δουλειά (και μεσα τους) με το θέμα του φανατισμού.Και με ενοχλεί-με εξοργιζει- που διάφοροι αριστεροδέξιοι βρηκαν την ευκαιρία να τον χτυπήσουν επειδη δικαιολόγησε την εισβολή στον Λίβανο.(Αληθεια Γιωργο,πες μου αν ξερεις τον Αμος Οζ της άλλης πλευράς.Ο Σάντι ειχε απαντησεις αλλά ανααφερόταν σε περσες ποιητες του 1000μ.Χ)
Δεν ξερω Γιωργο...Αυτο ειναι το σχόλιο μου.
Θέλω να μιλήσω πρωτα με τους φίλους μου.Ισως διότι δεν πιστευω ουτε στο απόλυτο κακό ουτε στο απόλυτο άδικο...Αυτα (και με πολυ δυσκολία και μερικές βοτκες)

Ανώνυμος είπε...

Τάκη σε ευχαριστώ για το σχολιό σου. Με κάλυψες. Νομιζω οτι εδωσες την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Την ανθρώπινη. Την πέρα απο τα όσα μερικα τομάρια πολιτικοί και φανατικοί ισλαμιστές και σιωνιστές θέλουν να μας επιβάλλουν. Με βρίσκουν σύμφωνο τα λεγομενά σου. Όσο για τον Άμος Οζ τον ξέρω αν και φαίνεται ότι ο εν λόγω κύριος έβγαλε την προβειά του ειρηνιστή (γιατι τελικά περι προβείας επρόκειτο και όχι για δερμα - δυστυχως).

Υπάρχουν ομως και αλλοι και απο τα 2 στρατοπεδα που ειναι (ή φαινονται) πιο γνησιοι στα λεγομενα τους.

Να σαι καλα Τακη καλα να περνας με τα βοτκακια σου(παντως εμενα η βοτκα με χαλαει στο στομαχι και ειμαι πιο πολυ του ουισκιου ;-) ).

-Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Να δημευθεί ΟΛΗ η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, γιατί εξαρχής κατέχεται παρανόμως. Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε".

Ανώνυμος είπε...

Και μαζί μ αυτήν όλα όσα έχτισασν πολιτκοί,μεγαλοπαπάδες και μεγαλοεκδότες απο τα κλεψιμέικα του χρηματιστηρίου.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Γιωργο χτες βραδυ ξανακύτταξα το "Περι φανατισμού" του Αμος Οζ(Καστανιώτης),Κάπου λοιπόν λέει οτι η κατάσταση στην περιοχή μπορει να περιγραφει μονο με το βαθυτερο νοημα της ελληνικής τραγωδίας:"Της μάχης του σωστού ενάντια στο σωστό".
Νάσαι καλά. "Στα ποτα μας και στα χιλιόμετρά μας"

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα θεωρω επιεικως απαραδεκτη την οψιμη ευαισθησια καποιον οι οποιοι, για να ικανοποιησουν τον αντισιμητισμο και αντιαμερικανισμο τους (αυτα πανε σετ), ασελγουν πανω στα πτωματα των νεκρων Λιβανεζων. Οι βομβες "φωσφορου" των Ισραηλινων ειναι κυριως τα λεγομενα FAE -Fuel Air Explosives- ενα ειδος εξελιγμενης ναπαλμ, τα οποια ανακαλυψε πρωτο το ξανθο γενος και χρησιμοποιησε ευρεως στην Τσετσενια. Με ολο το συμπαθειο φιλτατε Τακη, καμμια εφημεριδα αλλα ουτε η γαμωφυλλαδα στην οποια εργαζεσαι εστειλε ποτε ανταποκριτη εκει.

Τωρα να εμφανιζονται καποιοι Λαζαροι και να κλαινε για το Λιβανο παει πολυ. Ειναι ασυγριτως πιο τιμιο να πηγαινεις στην Πεγκυ Ζηνα και αν μην δινεις μια για αυτα παρα να ασχολεισαι ΤΩΡΑ με τον Λιβανο, χωρις να ξερεις πχ για τις δολοφονιες ΜΑρωνιτων/ Δρουζων / Σουννιτων απο την Χεζμπολαχ ή το ιστορικο του Λιβανου.

Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι, ειναι λογικο. Η Χεζμπολαχ (στρατος του θεου) ειναι το επομενο βημα του Αμπντουλαχ (δουλου του Θεου). Ε σε μας, ο δουλος του Χριστου δεν εχει στρατο, εχει ΜΚΟ!

expaganus είπε...

Η... επέλαση της Εκκλησίας; Τι λε ρε παιδί μου... Ν' αρχίσω να φοβάμαι δηλαδή;
Θα μεταφέρω εδώ αγαπημένη μου ατάκα από άλλο blog, (http://bigfatopinion.blogspot.com) και ο νοών νοείτω: "προοδευτικός θα πει να φοβάσαι ότι θα γίνεις Ιράν, ενώ γίνεσαι Χιροσίμα". Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Εxpaganus να μην (αρχίσεις) να φοβάσαι γιατί μέχρι να πάρεις μπροστά να καταλάβεις και να φοβηθείς πραγματικά.....δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις θα έχουμε γίνει παπαδιστάν.
Είναι κι η ζωή μικρή.....
Δεν πειράζει, κοιμήσου, φοβούνται κάποιοι αλλοι.....!

expaganus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
expaganus είπε...

Μ' αυτά που μου λες Ανώνυμε θα με πιάσει τρόμος και θα δω στο μακάριο ύπνο μου κανέναν εφιάλτη, ότι με κυνηγάει ο Χριστόδουλος κι άλλοι παπάδες με λάβαρα και θυμιατά!
Σκέφτομαι πάντως ότι αν δεν είχα κάποιους ηθικούς ενδοιασμούς, δεν θα είχα πρόβλημα να με πληρώνουν για να φοβάμαι το "παπαδιστάν", όπως επίσης τους μεγαλοπόδαρους, τα UFO και τα ντέρος, που όπως λένε κάποιοι, κατοικούν εκεί κοντά στον Παγασητικό. Επίσης δεν θα είχα πρόβλημα να γράφω και άρθρα για να τρομάζω κι άλλους μ' αυτά.
Την αγαπημένη μου ατάκα την είπα ήδη, δεν την επαναλαμβάνω. Πάω να κοιμηθώ - είναι κι η ζωή μικρή...

expaganus είπε...

Ένα μυστήριο πράγμα... Κοιμήθηκα και δεν ονειρεύτηκα παπάδες να με κυνηγούν στο παπαδιστάν, την Αλληλεγγύη να κάνει τρελές αρπαχτές κ.α. Ονειρεύτηκα κάτι παράξενα πράγματα, θριλερικά, μ' ένα κτίριο που λεγόταν νομίζω Μέγαρο Μουσικής. Και άλλα θρίλερ είδα, που ευτυχώς όμως δεν συνέβαιναν στη γλυκειά μας πατρίδα αλλά σ' ένα άλλο κράτος που λεγόταν Λαμπρακιστάν. Το μόνο καλό πράγμα στο Λαμπρακιστάν είναι ότι εκεί ανθούσε η φαιδρά πορτοκαλέα, οι φαιδροί φόβοι και οι φαιδροί κονδυλοφόροι, που φύτρωναν κυρίως στον κήπο της Στοάς και τα πότιζε ένας καλός και καλλιεργημένος ηλικιωμένος κύριος.
Τώρα που ξύπνησα κι αναπολώ το όνειρο, το βρίσκω πιο εφιαλτικό απ' ότι όταν το έβλεπα. Λέω αυτή τη φορά να ονειρευτώ παπάδες, ΜΚΟ και τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Τστστσ λαικίζεις αγαπητέ.Ο κθρ Χρήστος είναι προστάτης του πολιτισμού.Αντε να φτάσει το Μέγαρο μέχρι την Ομόνοια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει μελλον σε αυτη τη χωρα.

Ποτε - μα ποτε? Ποτέ!- θα καταλαβουν οι αλλοι ανωνυμοι (που ντροπιαζουν το ενδοξο ανωνυμο ονομα μας) οτι τον Λαμπρακη τον συντηρεις ΑΜΑ θες ενω τον Μασκαριωτατο ΘΕΣ δε ΘΕΣ.

Ποτε θα καταλαβουν οτι αυτοι, που στεκονται στις επαλξεις του αγωνα κατα της παγκοσμιοποιησης κτλ, πρεπει να προσεχουν την πισω πορτα (τους); Ειμαι ο μονος που θεωρει περιεργο το οτι ενα κομματι κρατους (Διοικηση) δινει σε αλλο κομματι του κρατους (Εκκλησια) λεφτα για την ΜΚΟ του δευτερου;

Ω ανωριμοι ανωνυμοι, να το κανω πιο λιανα: τα θυματα απο το Λιβανο φιλοξενουνται με λεφτα ΔΙΚΑ ΣΑΣ αλλα τα ευσημα δεν τα παιρνει το κρατος (δηλαδη εσεις) αλλα η ΜΚΟ της Εκκλησιας.

Expaganus, ανησυχω για σενα: απο ο,τι φαινεται απο τα ποστ σου, κοιμηθηκες μονο μια ωριτσα. Ολα καλα; Θες να σου δωσω κανα υπνωτικο (πχ μια σφυριά στο κεφαλι);

Βεβαια, θα την πω την αμαρτια μου. Το κακο κομματι του εαυτου μου τον αγαπαει τον Χουντοδουλο. Ειναι φως φαναρι οτι ειναι οργανο του Σατανα με μοναδικο σκοπο την καταστροφη της Εκκλησιας. Αμα συνεχισει ετσι καλα, σε κανα 10 χρονια θα τις εχουμε γκρεμισει τις εκκλησιες. Θα μας κοστισει κατι βεβαια, αλλα δε γαμιεται.

expaganus είπε...

Ω (ώριμε;) ανώνυμε, ο καυγάς λοιπόν είναι για τα εύσημα; Ποιος παίρνει τα εύσημα για τη φιλοξενία των Λιβανέζων; Αν σ' ενδιαφέρει η κακοδιοίκηση και οι ΜΚΟ πάρε ένα ωραίο λινκ να περάσεις το μεσημέρι σου εποικοδομητικά:

"http://www.agp.gr/agp/files/NEOLAIA-IAP-MKO6755.doc

Σύμφωνα έρευνα στην ελλάδα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) για τις ΜΚΟ - http://www2.ekke.gr/estia/gr_pages/mko_po/euretir_01.htm ) έχουμε ότι:
Το ερευνητικό πρόγραμμα για τις ΜΚΟ-ΠΟ και τους φορείς χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και υλοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 1996 έως τον Μάρτιο 1997. Με την ανάληψη και του επομένου προγράμματος, που αφορούσε την ενημέρωση της Β.Δ που εν τω μεταξύ είχε διαμορφωθεί, έγινε επαναληπτική απογραφική έρευνα των ΜΚΟ - ΠΟ και προέκυψαν τα κάτωθι δεδομένα:
Από τις 196 Οργανώσεις της αρχικής έρευνας ενημερώθηκαν οι δράσεις των 139 ενώ προστέθηκαν και 5 πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις.
Η ενημέρωση - συμπλήρωση έγινε:
α) κατά τη διάρκεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Π.Ο (24-28 Οκτωβρίου 1997) στην Αλεξανδρούπολη
β) με επίσκεψη στα γραφεία Οργανώσεων οι οποίες εδρεύουν στην Αθήνα, ενώ για τις υπόλοιπες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και αποστολής των ερωτηματολογίων με FAX.
Από τις οργανώσεις που απάντησαν, υπάρχουν μερικές οι οποίες δεν είχαν ουσιαστικές δραστηριότητες στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου, που μεσολάβησε από την συμπλήρωση του αρχικού ερωτηματολογίου.
Από τις 57 Οργανώσεις, που δεν μας ενημέρωσαν για τη δραστηριότητά τους (η προσπάθειά μας σταμάτησε μετά από το 5ο τηλεφώνημα στην κάθε Οργάνωση), άλλες ήταν σε "μεταβατική" κατάσταση για την εκλογή νέου Δ.Σ ενώ άλλες ήταν απλά ανενεργές.. "
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς: Με τέτοιον εφιάλτη με το Λαμπρακιστάν, και μια ώρα που κοιμήθηκα πολύ ήτανε.
Υπνωτικά δεν παίρνω γενικώς, αλλά μ' αυτά που διαβάζω από μερικούς φοβάμαι ότι θα βαρέσω το κεφάλι μου από μόνος μου!
Τέλος γράφεις: "Ειναι φως φαναρι οτι (ο "Χουντόδουλας") ειναι οργανο του Σατανα με μοναδικο σκοπο την καταστροφη της Εκκλησιας. Αμα συνεχισει ετσι καλα, σε κανα 10 χρονια θα τις εχουμε γκρεμισει τις εκκλησιες. Θα μας κοστισει κατι βεβαια, αλλα δε γαμιεται."
Πρώτον, δεν καταλαβαίνω προς τι η λαχτάρα να "γκρεμίσετε" τις εκκλησίες. Μέχρι στιγμής ακόμα και οι παγανιστές που έχουν αναφερθεί στο θέμα, έλεγαν να τις μετατρέψουν σε παγανιστικούς ναούς... μα τέτοιο μένος τέλος πάντων;
Πάντως αν νομίζεις ότι την Εκκλησία μπορεί να καταστρέψει ο (οποιοσδήποτε) "Χουντόδουλας", ή ότι για τον (όποιο) αρχιεπίσκοπο γίνεται φίλος ή εχθρός της Εκκλησίας κανείς, απλά αυταπατάσαι.

Άλλος (ή ο ίδιος, δεν ξέρω, κάντε κάτι ω ανώνυμοι να σας ξεχωρίζουμε) είπε: "Τι το διαφορετικό κάνει δηλαδή ο Λαμπράκης απο τον Χουντόδουλα; Πολιτική ο ΔΟΛ πολιτική και η εκκλησία.Επειδή δεν φοράει ράσσα δηλαδή ο Χρηστάκης;"
Αγαπητέ μου ανώνυμε, σε κάτι πολύ συγκεκριμένες στιγμές φοράει κάτι σαν ράσο και ο Χρηστάκης, αλλά το κάνει στα κρυφά οπότε δεν τίθεται θέμα. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αν ΚΑΙ ο Χρηστάκης ΚΑΙ ο "Χουντόδουλας" που λες, κάνουν πολιτική. Είναι ότι κάποιοι από το μένος που τρέφουν κατά της Εκκλησίας, ψάχνουν διαρκώς να βρουν γωνία στο δεκάρικο. Κανείς άλλος δεν κάνει σκάνδαλα σ' αυτή τη χώρα, κανείς άλλος δεν τρώει λεφτά, δεν υπάρχει αλλού διαφθορά και κακοδιαχείρηση, αλλά κατ' αυτούς "μεγαλύτερη βλάβη κάνουν στη χώρα τα ρασοφόρα βαμπίρ που απο τον καιρό της Οθωμανικής Κατοχής απομύζησαν κάθε ικμάδα αυτού του έρμου έθνους" (Tάδε έφη penguin witch). Όλα αυτά ξεκινούν συνήθως από προσωπικούς λόγους για τους οποίους μας φταίει η Εκκλησία, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο αναφερόμενο στα του Λιβάνου:

Για το οτι κανεις δεν αναφέρθηκε (αναφέρεται) στις θηριωδίες των Ρώσων στην Τσετσενία θα έρθω να συμφωνήσω. Γιατι στην απομονωση του Καυκάσου κάνουν, ειμαι σίγουρος, ανείπωτα πράματα.

Θα σε παρακαλούσα παρα πολύ όμως να είσαι πιο προσεκτικός όταν λές οτι αντιαμερικανισμος και αντισημιτισμος πανε πακετο. Μην μου αναπαράγεις την προπαγάνδα που ακούς γιατι δεν ειναι ετσι. Αν εσύ δεν νοιώθεις καμια οργή για τα όσα συμβαίνουν και θεωρείς όλη αυτή την αντίδραση όψιμη και υποκριτική δικαίωμά σου. Προφανώς εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.

Α... και μιας και φαίνεται οτι διαβάζεις αποσπασματικά την ιστορία ή την διαβάζεις απο συγκεκριμένες πηγές, θα σου υπενθυμίσω ότι τις σφαγές των προσφύγων στα Σαμπρα και Σατίλα (τον Σεπτεμβριο του 1982, χρονια που ιδρύθηκε και η Χεζμπολαχ) τις διέπραξαν οι Μαρονίτες σε άμεση συνεργασία με το Ισραήλ (ο κος Σαρόν ήταν πάλι στα πράματα και τότε)... το οποίο φυσικά και ίσως να είχε σαν επακόλουθο να κυνηγηθούν μετέπειτα ανειλεώς οι δράστες. Πράγμα τουλάχιστον λογικό σε συνθήκες εμφιλίου που βρίσκονταν η χωρα τότε.

-Γιώργος

bidibis είπε...

αντε βάλε τη σαλάτα τώρα - πείνασα

Ανώνυμος είπε...

expaganus Γιατί δεν έχεις στο μπλόγκ σου θέση για σχόλια «ανώνυμος», θέλεις μπλογκοταυτότητα για να σχολιάσει κάποιος;
Για άνοιξε τα λιγάκι να σου πω την άποψη μου αντί να γυρίζεις σαν την Κατίνα και να κανείς πόστ τα πόστ των άλλων μπλόγκερς, γιουσουφάκι του χριστόδουλα

expaganus είπε...

Ευγενικέ ανώνυμε,
αρχικά είχα ενεργοποιημένη τη δυνατότητα αλλά έκρινα ότι είναι καλύτερα να μην μπερδεύομαι με συνομιλητές που όλοι λέγονται "ανώνυμος" και δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ποιος. Έτσι την απενεργοποίησα. Έχουν μείνει δυο ποστ από ανώνυμους, που ήταν δυο διαφορετικά πρόσωπα.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βγάλεις μια μπλογκοταυτότητα, ούτε απαιτείται να φτιάξεις και μπλογκ. Είναι πολλοί που μόνο μπλογκοταυτότητα έχουν και τίποτ' άλλο.
Τα υπόλοιπα που λες είναι πολύ ασόβαρα για να τ' απαντήσω, κι αν έρθεις στο μπλογκ μου να μου γράφεις βρισιές, σε προειδοποιώ θα τις λογοκρίνω με _ και *.

Μάρκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Καμπύλης Τάκης είπε...

Μάρκο μας γεμισες τριχες.Αφου δεν καταλαβαίνεις κάνε μου τη χάρη και μην ξαναφανεις απο δω.δεν εχεις ενδιαφέρον για να στο πώ οσο πιο απλά γινεται.

Μάρκος είπε...

Τι έγινε κύριε Καμπύλη; φοβάστε την αλήθεια; επειδή ζήτησα να μας βγάλετε το άθροισμα για το πόσα εν τέλει πήρε η Εκκλησία από το κράτος και αποτόλμησα μία σύγκριση με τα χρήματα της Εθνικής, τρομάξατε τόσο πολύ ώστε να με λογοκρίνετε;

Καμπύλης Τάκης είπε...

Μάρκο τα στοιχεια υπάρχουν στο αρθρο.Αλλα δεν μπορειτε να τα δείτε,εφόσον δεν θέλετε.Και η συγκριση με την εθνική ειναι τελείως αστοχη.Δεν εχω τον χρονο ουτε και το ενδιαφέρον να σας το εξηγήσω.Σκεφτείτε πάντως οτι ο μανάβης σας ,σας προμηθεύει τον καθημερινό "επιούσιο" με δεκάδες τουρκικα προϊόντα.Σε τιμές δυσανάλογες του κόστους με μεγάλα κέρδη για τους τούρκους μεσάζοντες.
Τα περι "λογοκρισίας" ειναι αστειότητες.Η παράκληση ισχύει.