Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Η λέξη της εβδομάδας: ΛΑΟΣ

Η λέξη της εβδομάδας: ΛΑΟΣ. Στο πρόγραμμά του υπάρχουν μερικές πρωτόφαντες διατυπώσεις, όπως για παράδειγμα στην Εκπαίδευση, όπου μεταξύ άλλων προτείνεται ο θεσμός των κρατικών φροντιστηρίων και Πανεπιστήμια ανά νομό με μέριμνα των οικείων Μητροπόλεων... Αμ, πώς!

Χέρι - χέρι με τη μετάλλαξη


Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης _ προφανώς από τη συμμετοχή του σε τοπικά κανάλια. Ως «τι - βι περσόνα» ανήκει μάλλον στους λεγόμενους «τηλευαγγελιστές». Σ' αυτούς που υποστηρίζουν για παράδειγμα ότι «ο Αϊνστάιν κατάκλεψε τους αρχαίους Έλληνες» και ότι εν πάση περιπτώσει οτιδήποτε σημαντικό έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία έγινε από Έλληνες. Κάτι σαν τον Κ. Λιακόπουλο, σημερινό «σταρ» του Τηλεάστυ (καναλιού του Γ. Καρατζαφέρη). Ο Κ. Βελόπουλος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές συγκέντρωσε 5.219 ψήφους ή το 67,07% των ψήφων του ΛΑΟΣ στη συγκεκριμένη περιφέρεια, όπου καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του Συναγερμού με ποσοστό 3,71% (τα εκλογικά στοιχεία προέρχονται από τη διδακτορική διατριβή του Στάθη Τσιρά, υποψήφιου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).
Τους επόμενους μήνες, ενώ ο Κ. Βελόπουλος παρέμεινε σταθερός στις «απόψεις» του, ο αρχηγός του ολοκλήρωνε μια θεαματική στροφή. «Δέχθηκε» τα «προεδρεία των Ελλήνων ομοφυλοφίλων» και κατήγγειλε την ομοφυλοφοβία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρακολούθησε την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος (αν και η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από τους φορείς των Ελλήνων - Εβραίων). Ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια έχει φροντίσει να απέχει από οποιαδήποτε εκδήλωση αντισημιτισμού. Και βέβαια είναι γνωστή η δήλωσή του ότι θα μηνύει οποιονδήποτε τον αποκαλεί «ακροδεξιό» (παρά τις καταγεγραμμένες προ τριετίας απόψεις του, για παράδειγμα, υπέρ της 21ης Απριλίου). Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Λεπέν στη Γαλλία, μηνύοντας μάλιστα το 1994 τον Μισέλ Ροκάρ (τελικά αθωώθηκε στο δικαστήριο). Γιατί άραγε ο Γ. Καρατζαφέρης και ο Λεπέν ενοχλούνται από τον όρο «ακροδεξιός»; Σε ψηφοδέλτιά του ΛΑΟΣ συμμετείχαν κατά καιρούς ο Κ. Πλεύρης (στις ευρωεκλογές), ο Σωτ.
Σοφιανόπουλος (Κόμμα Ελληνισμού), αλλά και οι Βασίλης Κολιός, Μιχαήλ Παπαδημητρίου, Νικόλαος Σκάντζος και Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.
Πρόσφατα, στις 7 Νοεμβρίου, αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αναγνώριση της FYROM από τον πρόεδρο Μπους, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέβασε στο βήμα τον Μ. Βορίδη του ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου και τον πρότεινε ως υποψήφιο υπερνομάρχη Αττικής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Για την ιστορία, ο Βορίδης απεδέχθη _ δημοσίως _ την πρόταση.
Ως «τρίτο κύμα της Ακροδεξιάς»...
... χαρακτηρίζουν οι σύγχρονοι πολιτικοί επιστήμονες τη μετάλλαξη των εξτρεμιστικών φασιστικών κομμάτων (του Μεσοπολέμου και του τέλους του Β'
Παγκοσμίου) σε «νεο-λαϊκιστικού» τύπου, όπως το FN του Ζαν Μαρί Λεπέν, του FPO του Χάιντερ στην Αυστρία και του ΑΝ του Φίνι στην Ιταλία. Στην ίδια κατηγορία εντάσσουν και το ΛΑΟΣ. Άλλωστε, ο Γ. Καρατζαφέρης συμμετείχε στην ευρωπαϊκή ομάδα UEN με τον Λεπέν και τον Φίνι. Εκεί μετείχε και ως παρατηρητής το ακροδεξιό Λικούντ του Αριέλ Σαρόν _ έτσι εξηγούν αρκετοί τους χαμηλούς τόνους αντισημιτισμού που υιοθέτησε εδώ και τρία χρόνια ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Σήμερα το ΛΑΟΣ. μετέχει σε άλλη ομάδα, αυτή των Ανεξάρτητων Δημοκρατών, όπου μετέχουν τα αποσχιστικά κινήματα όπως η Λίγκα του Βορρά και οι Αυτόνομοι Σκωτσέζοι. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας, ο Δανός Πίτερ Μπόντε, βρέθηκε απέναντι στις σφοδρές επικρίσεις των συμπατριωτών του ακριβώς λόγω ένταξης του ΛΑΟΣ.
Η Βασιλική Γεωργιάδου (επίκουρoς καθηγήτρια στο Πάντειο) εξηγεί την πορεία της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς: «Αμέσως μετά τον Πόλεμο, τα ακροδεξιά - φασιστικά κόμματα αντιλαμβάνονται ότι το πολιτικό παιχνίδι θα γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με όρους κοινοβουλευτικούς. Δύο τάσεις διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή Ακροδεξιά. Αυτή της "αλήθειας" (να μην κρύψουν δηλαδή τη φασιστική ιδεολογία τους) και αυτή της "κοινοβουλευτοποίησης". Ακόμη και ο Ιταλός Αλμιράντε, ο οποίος δήλωνε φασίστας το 1947, "μεταλλάχθηκε" σε κοινοβουλευτικό πολιτικό στη δεκαετία του '70. Οι "κοινοβουλευτικοί"
επικράτησαν και γιατί κατάλαβαν ότι έπρεπε να ανοιχθούν σ' ένα νέο ακροατήριο. Αυτό που διακρίνει τον νέο πολιτικό τους λόγο είναι η προσπάθεια να θολώσουν τα νερά. Αναζητούν νέο κοινό σ' αυτούς που νιώθουν εκτός συστήματος. Πάντοτε, όταν υπάρχει "επιτάχυνση ιστορίας" εμφανίζεται ο λαϊκισμός, όπως έγινε π.χ. στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα με τους αγρότες να αντιδρούν στην εκβιομηχάνιση ή με τους ναρότνικους επί Ρωσίας ή με τον "Περονισμό", όπως και σήμερα με τη Νέα Οικονομία και την Παγκοσμιοποίηση.
Ομάδες του πληθυσμού θίγονται από τις αλλαγές αυτές, πιστεύουν ότι στον εκσυγχρονισμό δεν υπάρχουν θέσεις γι' αυτούς, νιώθουν εκτός συστήματος.
Εκεί έρχεται ο νέος λαϊκιστικός λόγος. Να τους βεβαιώσει ότι "οι πολιτικοί και τα μεγάλα κόμματα τα έχουν κάνει πλακάκια", να τους μιλήσει για "συνωμοσίες των πολιτικών και κοινωνικών ελίτ εις βάρος του λαού". Ο όρος "λαός" _ σημειώνει η Βασιλική Γεωργιάδου _ έχει κεντρική θέση στη νέα ακροδεξιά δημαγωγία. Εξιδανικεύεται λες και είναι ένα ενιαίο σύνολο με κοινά συμφέροντα και κοινή ταυτότητα και χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός κατά της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Πώς; Ένα παράδειγμα είναι η καραμέλα της άμεσης δημοκρατίας και των δημοψηφισμάτων.
Ζητούν δημοψηφίσματα για το παραμικρό προσβλέποντας ακριβώς στην αποδυνάμωση των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Η προσδοκία δεν είναι παρά η πλήρης αποδυνάμωση των διαμεσολαβητικών θεσμών, οπότε ο νέος διαμεσολαβητής μεταξύ εξουσίας και "λαού" θα είναι ο αρχηγός. Το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ βρίθει από παραδείγματα αυτού του νέου ακροδεξιού λόγου».
Μπορεί ο Καρατζαφέρης να γίνει...
... ο Έλληνας Φίνι; Τα πρόσφατα γκάλοπ τού δίνουν σταθερά ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 3,5%. Μπορεί να σπάσει την παράδοση που θέλει στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης κανένα τέτοιου τύπου κόμμα να μην καταγράφει ποτέ περισσότερες από δύο εκλογικές επιτυχίες; Ο Ηλίας Νικολακόπουλος (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) παρατηρεί ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΛΑΟΣ είναι η άλλη όψη της επιτυχίας του Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη: «Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει στελέχη. Όλα τα κόμματα αυτού του τύπου βασίζονταν στους "αρχηγούς", αλλά υπήρχαν και πέντε - δέκα στελέχη που μπορούσαν να αρθρώσουν έναν λόγο. Αυτή είναι η δυσκολία του Καρατζαφέρη.
Τέτοια στελέχη υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά στεγάζονται στη Νέα Δημοκρατία.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής επιτυχίας του ΛΑΟΣ, έστω κι αν ποτέ στην Ελλάδα δεν προέκυψε Ακροδεξιά με σταθερή κοινοβουλευτική παράδοση. Το ποσοστό του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από την εκλογική συγκυρία. Αν για παράδειγμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θωρηθεί βέβαιη η ήττα τής Ν.Δ. ή αν θεωρηθεί πως πηγαίνει για συντριπτική νίκη, θα υπάρξει ψήφος προς το ΛΑΟΣ. Σε συνθήκες "μάχης" ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., πόλωσης, δεν νομίζω να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Και μην ξεχνάμε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχει καταγραφεί και ως πολιτικό κόμμα. Και αυτό θα γίνει μέσα από τις δημοτικές εκλογές. Όπου δεν νομίζω να τα καταφέρει (και) επειδή δεν διαθέτει στελέχη. Θυμίζω ότι στη Γαλλία, ο Λεπέν ξεκίνησε από τις δημοτικές εκλογές».

13 σχόλια:

Sofia είπε...

Με το που είδα τον τίτλο το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ο Λαός και όχι το κόμμα. Κοίτα που πρέπει να σκεφτόμαστε το κόμμα τώρα. Λυπηρό.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Γιατι λυπηρό Σοφία; Ενας φίλος μου έλεγε οτι ανυπομονεί να τον δει στη Βουλή ωστε να ξεσκαρτάρουν και τα αλλα κόμματα απο τα ακροδεξιά ποδάρια.Ακόμη και απο το ΚΚΕ.Ε ρε γέλια

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική ανάλυση για να κάνουμε πολιτική ανάλυση! και άλλη φορά να βάζεις και μια τελίτσα ανάμεσα στο λα στο ο και σ (ΛΑ.Ο.Σ) για την Σοφία , τώρα για αυτόν τον τρελό https://www.o-laos-droylias.gr που έχει δικό του κόμμα Ο ΛΑΟΣ δεν σε σώνουν ούτε οι παύλες αλλά ούτε οι πολιτικές αναδρομές .

Ανώνυμος είπε...

SOFIA KAI TAKH O LAOS PREPEI NA EINAI ENOMENOS DHNATOS APO OPIA POLHTHKH KAI EAN PROERXONTAI DEN MAS XWRIZEI THPOTA EXOYME THS EIDIES ANAGGES GREMISTE TA TOIXOI TOY FASISMOY KAI MONOPOLION POU MAS PEINOYN TO AIMA KAI TWN IDRITA TON KOPO MAS TON AGROTON TON ERGATON TOY ELEY8ERO EPAGGELMATIA TA NIATA POY DEN EXOYN DOYLIA KAI 8A GHNOYN ORGANA EKMETALEYSIS TON LA8ROMETANASTON XANOMASTAI XHPNHSTE POLLAPLASIASTHTE EROTEYTHTAI. MHN ZHTAI APO PERIERGIA NA DHTAI TWN 8ANATOSAS. OLOYS EMAS ENONH H ELLADA MAS SAS EYXARISTO PANTOS SAS PERIMENO NA GNORISTOYME THL 2109226802 NA ANTALAKSOYME THS APOPSHSMAS. [LAOS ENOMENOS POTES NHKHMENOS] H ELLADA ANHKH STOYS ELLHNES .......... OPOS ELEGAI O HGETHS ANDREAS PAPANDREOY SHNTROFOSMAS .

Ανώνυμος είπε...

Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει, ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! - Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ?
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ KGB Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ GENOSSEN ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
Ο ΜΑΡΞ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ.ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?
Ο ΛΕΝΙΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ Α ΠΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.
ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ Η ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΑΡΞ.
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΑ 6 ΕΚ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΑ 32 ΕΚ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΕΚ ΡΩΣΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ?Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΕΝΩ Ο ΕΓΚΕΛΣ Η ΑΚΟΜΑ Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΗΤΑΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ.ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ 300.000 ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚ ΠΟΥ ΕΛΥΝΕ ΚΑΙ ΕΔΕΝΕ ΕΠΙ ΕΣΣΔ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 3%?
ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ .
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ .ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ.
ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΖΕΡΒΑ Η ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΑΘΛΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΗΤΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΕΣΕΡΟ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΤ3 ΑΡΚΟΥΝ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟ MATRIX ΣΑΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

διαβασα στην παπυρους λαρους μπριτανικα οτι ο μουσολινι ξεκινησε ως αναρχικος αριστερος.
δεν ανεφερε τιποτα για αντισημιτισμο,αλλα ελεγε οτι ηταν αριστερος σοσιαλοδημοκρατης.
πραγματι καραφλιασα.οσα μας λενε για δεκαετιες ειναι ολα ψεματα.
παρακινουμενη απο τον ανωνυμο το εψαξα στο ιντερνετ.ο χιτλερ εξεφραζε σοσιαλιστικες αποψεις.
το αν τις πιστευε ειναι αλλο ζητημα αλλα το ιδιο μπορουμε να πουμε και για οσους πεφωτισμενους αυτοαποκαλουνται αριστεροι.

αρα μαλλον ο ανωνυμος ειχει δικιο.ζουμε στο matrix.
οσο για το genossen το επιβεβαιωνω.
για τον αντισημιτισμο του μαρξ το γραφει και το indymedia. πραγματι εχει γραψει βιβλιο για το εβραικο ζητημα και λεει πως ο μονος θεος του εβραιου ειναι το χρημα.μαλιστα ηταν και εβραιος.που να το ελεγε ο βελοπουλος η ο καρατζαφερης.

τελικα η υποκρισια δεν εχει ορια.
λυπαμαι που το λεω αλλα τοσα χρονια ημουν κατι σαν την ωραια κοιμωμενη και ο ανωνυμος με ξυπνησε απο τον ληθαργο,τον οποιον μου επεβαλε το σαπιο συστημα.
σε ευχαριστω ανωνυμε, την αγαπη μου

Ανώνυμος είπε...

Ως «τρίτο κύμα της Ακροδεξιάς»...
... χαρακτηρίζουν οι σύγχρονοι πολιτικοί επιστήμονες τη μετάλλαξη των εξτρεμιστικών φασιστικών κομμάτων (του Μεσοπολέμου και του τέλους του Β'
Παγκοσμίου) σε «νεο-λαϊκιστικού» τύπου, όπως το FN του Ζαν Μαρί Λεπέν, του FPO του Χάιντερ στην Αυστρία και του ΑΝ του Φίνι στην Ιταλία. Στην ίδια κατηγορία εντάσσουν και το ΛΑΟΣ. Άλλωστε, ο Γ. Καρατζαφέρης συμμετείχε στην ευρωπαϊκή ομάδα UEN με τον Λεπέν και τον Φίνι. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ? ΕΣΕΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ Η ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ? Η ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ? ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ UEN ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΠΕΝ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ? ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ 2.01 ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ.
ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΣΕΩΝ,ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η Γαλλική Πολιτική για την Μετανάστευση

Τα μεγάλα σύγχρονα μεταναστευτικά ρεύματα στην Ευρώπη ξεκίνησαν λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, δεχτήκανε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες προερχόμενους από χώρες της "γηραιάς ηπείρου", αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία αποτέλεσαν τον κυριότερο προορισμό αυτών των ανθρώπων, που αναζητούσαν σ' αυτές τη νέα τους πατρίδα. Πέρα από την Ευρωπαϊκή εσωτερική μετανάστευση, που ήταν το αποτέλεσμα ενός πολέμου, η εισροή μεταναστών από άλλες ηπείρους αποτελούσε το επισφράγισμα της αποικιοκρατικής πολιτικής των τριών αυτών μεγάλων δυνάμεων.

Έτσι, η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών σ' αυτές τις χώρες, τις ανάγκασε να υιοθετήσουν πολιτικές ενσωμάτωσης προκειμένου να διασφαλίσουν την αρμονική συμβίωση των διαφορετικών πολιτισμών. Και κάθε μια από τις τρεις παραπάνω χώρες, δημιούργησε το δικό της "μοντέλο ενσωμάτωσης". Τα πρότυπα ένταξης των μεταναστών εξαρτώνται τελικά τόσο από την κουλτούρα της χώρας προέλευσής τους, όσο και από την κουλτούρα της κοινωνίας που τους υποδέχεται. Έτσι ,στην Ευρώπη έχουμε το Γαλλικό μοντέλο, το Γερμανικό μοντέλο και το Αγγλοσαξονικό μοντέλο. Και τα τρία όμως, κατά καιρούς, έχουν δείξει πολλές αδυναμίες…

Το γαλλικό μοντέλο ένταξης

Στο γαλλικό, ή αλλιώς πολιτικό μοντέλο, η υπηκοότητα και η εθνικότητα στηρίζονται κυρίως:

1. στο "Δίκαιο εδάφους", (jus solis): Είναι κανείς Γάλλος εξαιτίας του τόπου γέννησης και κατοικίας, έστω και αν οι γονείς του είναι αλλοδαποί.

2. και στο "Δίκαιο αίματος", (jus sanguinis): Είναι κανείς Γάλλος ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης ή κατοικίας, υπό την προϋπόθεση οι γονείς του να είναι Γάλλοι.

Αυτός ο κώδικας ιθαγένειας, που καθορίστηκε από διάταγμα του 1945 και έχει τροποποιηθεί κατά καιρούς, σαν έμμεσο στόχο έχει την αφομοίωση των μεταναστών μέσω του σχολείου ή άλλων θεσμών. Οι διαφορετικές εθνικές ταυτότητες που έφεραν οι μετανάστες "πριν γίνουν Γάλλοι", απωθούνται από τη δημόσια σφαίρα στην ιδιωτική. Ουσιαστικά, η πολιτεία τους αναγνωρίζει ως Γάλλους και δεν τους παρέχει ιδιαίτερα προνόμια. Η ενσωμάτωση που υπονοεί, συνοψίζεται στο "να γίνουν όλοι Γάλλοι". Για παράδειγμα, οι μηχανισμοί και τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας ή επαγγελματικής ένταξης, δεν στοχεύουν στους μετανάστες ως ιδιαίτερη μερίδα του πληθυσμού, αλλά μπορεί να τους αφορούν ως ασθενέστερα στρώματα, όπως συμβαίνει με τους άνεργους μακράς διαρκείας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ανειδίκευτους νέους κ.ο.κ.

Αυτή η πολιτική, ενώ στοχεύει στην ενσωμάτωση, καταλήγει να κλείνει τα μάτια στη διαφορετικότητα. Πρόσφατο παράδειγμα, η δια νόμου κατάργηση της μουσουλμανικής μαντίλας στη Γαλλία. Επίσης, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80, οι ξένοι χρειάζονταν κυβερνητική άδεια για να ιδρύσουν σωματεία. Μόλις το 2003 η γαλλική κυβέρνηση ενθάρρυνε τη συγκρότηση μιας αντιπροσωπευτικής οργάνωσης των Γάλλων μουσουλμάνων προκειμένου να υπάρξει διάλογος με την πολιτεία.

Φυλετικές διακρίσεις

Αν και οι μετανάστες που έχουν πάρει τη γαλλική υπηκοότητα αναγνωρίζονται νομικά από το Γαλλικό κράτος, αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζονται και κοινωνικά. Οι φυλετικές διακρίσεις παρατηρούνται κυρίως απέναντι σε πληθυσμούς που σχετίζονται με το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας. Μεγαλύτερο στόχο ρατσιστικής συμπεριφοράς σε σχέση με άλλες φυλετικές ομάδες, αποτελούν οι μετανάστες που προέρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο) αλλά και συνολικά η εξ' Αφρικής προερχόμενοι. Πάντως, όλες οι ομάδες μεταναστών, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα, τα ήθη ή το χρώμα τους, έχουν υπάρξει θύματα ρατσισμού, κυρίως σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Ο ρατσισμός απέναντι στους μετανάστες παρατηρείται πρωτίστως κατά την πρόσβαση στην απασχόληση. Και αφού η φανερά προκατειλημμένη προσφορά εργασίας διώκεται ποινικά, οι εργοδότες καταφεύγουν σε διακριτικές πρακτικές απόρριψής τους, προκειμένου να διαφύγουν της δικαιοσύνης. Το ποσοστό ανεργίας των "Γάλλων μεταναστών" είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό των Γάλλων, ενώ από αυτούς που δουλεύουνε, οι περισσότεροι κάνουν χειρονακτικές εργασίες χαμηλά αμοιβώμενες.

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, οι νεαροί μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν φυσιολογική σχολική ζωή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2005 μάλιστα, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν έμφαση στη "θετική όψη της γαλλικής αποικιοκρατίας"! Έτσι δηλαδή που ο μικρός Αλγερινός να μαθαίνει ότι ο παππούς του σφάχτηκε στον βωμό του εκπολιτισμού… Ο νόμος αυτός προξένησε πολλές αντιδράσεις σε αντιρατσιστικές οργανώσεις και πανεπιστημιακούς κύκλους και μέχρι τον Απρίλιο είχαν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές για την κατάργησή του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ξενοφοβίας των Γάλλων που αφορά την εκπαίδευση, είναι το γεγονός ότι πολλές Γαλλικές μεσοαστικές οικογένειες επινοούν τρόπους για να αποφύγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία με μεγάλη αναλογία παιδιών μεταναστών. Κάποια σχολεία μάλιστα, δημιουργούν τάξεις "επιλέκτων" με Γάλλους μαθητές και αντίστοιχα υποτιμημένες τάξεις με παιδιά μεταναστών.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στις 8/11/05 ο Γάλλος πρωθυπουργός πρότεινε "να δοθεί η δυνατότητα επαγγελματικής μαθητείας στην ηλικία των 14 ετών, όταν πρόκειται για παιδιά που προφανώς δεν έχουν διάθεση να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή που έχουν ήδη εγκαταλείψει το σχολείο".

Και σε μια στιγμή η, από το 1959 επί στρατηγού Ντε Γκώλ, απόφαση η εκπαίδευση να είναι υποχρεωτική μέχρι το 16 έτος της ηλικίας… δείχνει να καταργείτε. Οι νέοι μετανάστες, στη χώρα του Διαφωτισμού οφείλουν λοιπόν πλέον να βγαίνουν στην παραγωγή, βοηθώντας έτσι και τα σχολεία "να καθαρίσουν" από τους ενοχλητικούς και θορυβώδεις μετανάστες. Αλλά και τους εργοδότες που χαίρονται να βλέπουν την προσφορά φθηνού και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού να αυξάνεται.

Η πολιτική των γκέτο

Τις αρχές της δεκαετίας του '80 η κυβέρνηση Μιτεράν έθεσε σε εφαρμογή την λεγόμενη "πολιτική των πόλεων", η οποία είχε ως στόχο τη δημιουργία ζωνών εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους νέους των φτωχών προαστίων. Αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια τέτοια πολιτική, λόγω της εξέγερσης των κατοίκων της συνοικίας Μινγκέτ στη Λυών το 1981, που προμήνυε ανάλογες καταστάσεις σε …ανάλογες συνοικίες.

Δέκα χρόνια αργότερα ο Υπουργός Ανάπτυξης των Πόλεων, Μπερνάρ Ταπί, οργάνωσε την προώθηση του αθλητισμού στα προάστια, σκεπτόμενος προφανώς ότι με αυτόν τον τρόπο οι άνεργοι νέοι θα εκτονώνονται στη μπάλα και όχι στα αυτοκίνητα της μπουρζουαζίας…

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του '90, επί πρωθυπουργίας Αλέν Ζιπέ, προωθήθηκε το "σχέδιο Μάρσαλ για τα προάστια", με το οποίο η κυβέρνηση, παραχωρώντας κίνητρα στις επιχειρήσεις, τις προέτρεπε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις υποβαθμισμένες περιοχές. Τέλος, πρόσφατα ο Υπουργός Κοινωνικής Μέριμνας Ζαν Λουί Μπορλού, ανακοίνωσε την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων ακινήτων και δημιούργησε σαράντα νέες ζώνες για την οικονομική ανάπτυξη των φτωχών προαστίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιγκαρό, η Γαλλική κυβέρνηση ξοδεύει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον σχεδιασμό της πολιτικής των πόλεων, που κατά τα φαινόμενα, τελικά δεν αποδίδει επαρκώς…



ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ?
ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ?
ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.



ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ.
ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.


Έχω δικαίωμα να προτιμώ τη χώρα μου από τις χώρες των άλλων. Δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι όλο τον κόσμο, ούτε για να αναλάβω τη μιζέρια του…"

Συνέντευξη με τον κύριο Ζαν Μαρί Λε Πεν

Ήταν 17.00 η ώρα, όταν εστάλη το πρώτο διερευνητικό mail στο F.N (Εθνικό Μέτωπο), το κόμμα του κ. Ζαν Μαρί Λε Πεν. H απάντηση ήρθε 20 λεπτά αργότερα, με το τηλεφώνημα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων. Το τηλεφώνημα που ακολούθησε ήταν μάλλον τυπικό, η συνέντευξη κλείστηκε πάραυτα, την ημέρα και την ώρα που ζητήσαμε. Ο αποκλεισμός του κ. Λεπέν από τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει δημιουργήσει μια απεριόριστη λαχτάρα για επικοινωνία.

Συναντήσαμε τον ακροδεξιό ηγέτη, στην έπαυλη του στο Σεν Κλου σε μία από τις ομορφότερες περιοχές στο Παρίσι. Η συνέντευξη για τα Γαλλικά γκέτο έγινε σ' ένα άλλο γκέτο, πλουσίων αυτή τη φορά. Εκεί όπου οι κωδικοί ασφαλείας διαδέχονταν τους σεκιουριτάδες και τα αγάλματα και τα χειροποίητα κιγκλιδώματα παραπέμπουν σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη: Σε μία αποικιοκρατικού τύπου γειτονιά, όπου οι Γάλλοι μεγαλοαστοί ζουν μια άλλη πραγματικότητα, μόλις 30 λεπτά από τα φλεγόμενα προάστια...

Αφού παρέλασε μπροστά μας μια σειρά από γραμματείς, πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν και αφού, όλως τυχαίως πέσαμε πάνω στον μοναδικό έγχρωμο εκπρόσωπο του F.N, δημοτικό σύμβουλο στη Μασσαλία, είχε έρθει η ώρα να εμφανιστεί μπροστά μας ο παρ' ολίγον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας… Άνετος και με διάθεση να μιλήσουμε για την Ελλάδα που τόσο καλά γνωρίζει, καθώς η πρώτη του γυναίκα ήταν Ελληνικής καταγωγής, απάντησε στα ερωτήματα μας για περίπου μια ώρα. Λίγο αργότερα θα ξεκινούσε η συγκέντρωση του κόμματος στο κέντρο του Παρισιού… Η συνέντευξη του πληθωρική, αντάξια της φήμης του πολιτικού, η απογευματινή συγκέντρωση των οπαδών του ολιγάριθμη και θλιβερή...

Πως κρίνετε την κατάσταση μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία;
Είμαστε μπροστά σε μια ανάφλεξη. Αυτός είναι ο όρος! Ταραχοποιά στοιχεία προχωρούν σε εμπρησμούς αυτοκινήτων, λεωφορείων, μαγαζιών, δημοσίων κτιρίων, ακόμα και εκκλησιών! Αυτό αποκτά σταδιακά ένα χαρακτήρα εμφυλίου πολέμου! Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμη, αλλά η κατάσταση ήδη είναι πολύ σοβαρή. Το είχα προβλέψει από καιρό, γιατί εδώ και χρόνια η Γαλλία βρίσκεται μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση από τις χώρες του τρίτου κόσμου…Και ενώ πληθυσμός του τρίτου κόσμου δε σταματά να αυξάνεται, ενώ ο πληθυσμός της δικιάς μας ηπείρου παραμένει στάσιμος, για να μη πω ότι μειώνεται, οπότε προβλέπω πάλι, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των Γάλλων που ζουν στα προάστια;
Ο φόβος. Τον αισθάνονται την νύχτα, όταν περπατούν στις πόλεις και στα προάστια. Για τους τίμιους ανθρώπους η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε ο Σαρκοζί, είναι κάτι που υπάρχει ήδη. Αυτοί μπαίνουν σπίτι τους όταν πέφτει η νύχτα και ξαναβγαίνουν με το φως του ήλιου. Αυτό είναι βαρύ και αρρωστημένο για την ανθρώπινη ευτυχία, αλλά και για τη σταθερότητα της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Βλέπουμε πια, όσοι μπορούν, να μετακομίζουν από τα προάστια, γιατί δεν αντέχουν να συνεχίσουν να ζουν με τον φόβο. Από την άλλη μέσα, σε αυτή τη μαυρίλα, στριμώχνεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μεταναστών. Η πίεση όλο μεγαλώνει και τελικά πιστεύω ότι θα εκραγεί! Υπάρχουν περιοχές εκτός νόμου, όπου η αστυνομία δεν μπαίνει και δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πυκνότητα του πληθυσμού, δεν ξέρουμε εάν έχουν όπλα… Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι έχουν, έστω και αν δεν εμφανίστηκαν στα πρόσφατα γεγονότα. Αυτό συνιστά προάγγελο εμφυλίου από τους ξένους προς τη Γαλλία!

Τι πιστεύετε για την μεταναστευτική πολιτική και τι προβλέπετε εσείς;
Θα έπρεπε να γίνει ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικής! Καταρχήν πρέπει να σταματήσει η συστηματική πολιτική των ψεμάτων. Κρύβουνε την αλήθεια από τον κόσμο, που είναι η εγκατάσταση μιας παγκόσμιας πολυπολιτισμικότητας. Υπάρχει μια πολιτική βούληση πίσω από τις πολιτικές της μαζικής μετανάστευσης, που θέλει να ενσωματώσει σε ένα αρχαίο πληθυσμό, όπως ο γαλλικός, εκατομμύρια μετανάστες. Αυτοί έρχονται από χώρες που έχουν ήθη, νόμους και έθιμα διαφορετικά, καθώς επίσης και ένα οικονομικοκοινωνικό επίπεδο που δεν επιδέχεται σύγκριση με το δικό μας. Προέρχονται κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, αλλά επίσης και από το Πακιστάν, την Ινδία, την Τουρκία, την Άπω Ανατολή. Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν μετανάστες από χώρες που είναι πιο ανεκτές από άλλες, γιατί οι υπήκοοι τους συμπεριφέρνονται με μετριοπάθεια, εξυπνάδα, σύνεση, καλή μόρφωση. Αυτοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα …
Η ενσωμάτωση μπορεί να γίνει εύκολα, αλλά πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι σε 30 χρόνια εισήλθαν στη Γαλλία πάνω από 10 εκατομμύρια μετανάστες. Τα σημερινά νούμερα μιλάνε για 400 με 500 χιλιάδες το χρόνο και μ' αυτές τις συνθήκες κανένα μέτρο δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Το αντίθετο. Όσα πιο πολλά πλεονεκτήματα λαμβάνουν οι μετανάστες, τόσοι πιο πολλοί ξένοι θα θέλουν να έρθουν στη Γαλλία! Πώς γίνεται να πείσουμε κάποιον να μην μεταναστεύσει, όταν σε μας θα κερδίζει εκατό φορές περισσότερα χωρίς να δουλεύει, από αυτά που θα κέρδιζε στη χώρα του αν δούλευε; Προφανώς οι ήπειροι θα αδειάσουν προς την Ευρώπη…

Ποια μέτρα θα είχατε λάβει εσείς για να μη φτάσει η κατάσταση σ' αυτό το σημείο;
Εμείς λέμε ότι το πρώτο μέτρο που θα πάρουμε αμέσως είναι να σταματήσει κάθε μετανάστευση, να σταματήσει η αυτόματη απόκτηση της ιθαγένειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επανάκτηση της κυριαρχίας επί των συνόρων μας. Θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι στο έδαφος μας και να μην είναι η Ευρώπη, ή κάποια άλλη χώρα να μας υποδεικνύει τι να κάνουμε. Πιστεύω ότι μπροστά σε αυτή την απειλή, η Ευρώπη έδειξε την απόλυτη ανικανότητα της να προασπίσει τα εξωτερικά της σύνορα.
Εμείς μπορούμε να θεσπίσουμε την εξής αρχή: Κάθε ξένος που διαμένει στη Γαλλία, πρέπει να καλύπτει όλες του τις ανάγκες και αυτές της οικογένειας του. Δε θα λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα, εκτός και αν δουλεύει. Τις αλήθειες αυτές που τις λέω εδώ και 25 χρόνια με οδήγησαν στο να με θεωρούν ρατσιστή ή ξενόφοβο, ενώ δεν είμαι ρατσιστής. Και δεν είμαι ξενόφοβος… Είμαι γαλλόφιλος… Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να προτιμώ τη χώρα μου από τις χώρες των άλλων. Είμαι αντιπρόσωπος της χώρας μου και έχω εκλεγεί από τους Γάλλους για να τους υπερασπίζομαι… Δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι όλο τον κόσμο, ούτε να αναλάβω τη μιζέρια του. Υπάρχουν για αυτό εκκλησιαστικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί ανθρωπιστικοί οργανισμοί, που έχουν αυτή την αποστολή. Εγώ ως Γάλλος πολιτικός, εθνικιστής, έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ πρώτα τη Γαλλία και τους Γάλλους, χωρίς γι' αυτό να πρέπει να θεωρούμαι εξτρεμιστής, ρατσιστής, ή φασίστας…

"Υπάρχει διαφθορά των εκπαιδευτικών από τις αναρχικές ιδέες του Μάη του '68"

Πως λειτουργεί το Γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με τους μετανάστες;
Ακόμα ένα φαινόμενο της άναρχης και αλόγιστης μετανάστευσης… Όχι μόνο υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλάνε γαλλικά, αλλά υπάρχει και ένα 20% των μικρών Γάλλων που δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Είναι η καταδίκη ενός συστήματος! Είναι απαράδεκτο και είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο πρέπει να επιβάλουμε την τάξη… Υπάρχει επίσης διαφθορά του σώματος των εκπαιδευτικών, όχι εξ' ολοκλήρου αλλά ενός μεγάλου κομματιού, από τις αναρχικές ιδέες του Μάη του '68. Ζούμε ακόμα κάτω από την πίεση αυτής της διάχυτης αναρχίας που απορρίπτει κάθε είδους αρχή, πειθαρχία και ιεραρχία…

Το πρόβλημα είναι και θρησκευτικό; Αυτό που συνέβη στην Αγγλία με τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους, μπορεί να συμβεί και στη Γαλλία;
Φυσικά. Μπορεί να δούμε και χειρότερα… Αλλά σε αυτά τα επεισόδια δεν νομίζω ότι το θρησκευτικό ζήτημα ήταν πρωτεύων. Βέβαια δεν πρέπει να αμφιβάλουμε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι παρακολουθούν τα γεγονότα από κοντά και ελπίζουν να το εκμεταλλευτούν, είτε στη ειρήνη είτε στη διαμάχη.

Τι γνώμη έχετε για τις απελάσεις που έχει εξαγγείλει ο κος Σαρκοζί;
Πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει χώρος στις γαλλικές φυλακές. Όταν ήμουν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχα δεσμευτεί να φτιάξω 100.000 θέσεις στη φυλακή ενώ σήμερα έχει μόνο 50.000. Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταδικάζονται σε λιγότερο από ένα χρόνο φυλακής τελικά δεν πάνε. Για παράδειγμα όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν στους νεαρούς ταραξίες δεν θα εκτελεστούν ποτέ. Από εκεί πηγάζει και το συναίσθημα ατιμωρησίας που τους διακρίνει, ενώ αυτές οι καταδίκες προβάλουν σα γαλόνια ραμμένα στο μανίκι τους, για να γίνουν λοχίες και διοικητές του μελλοντικού επαναστατικού στρατού!
Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του δικαστικού σώματος είναι αριστεριστές. Το συνδικάτο των δικαστικών κατά ένα 40% ανήκει σε ακροαριστερή οργάνωση, η οποία εξέδωσε το πρόγραμμά της με εξώφυλλο έναν αστυνομικό με πρόσωπο γουρουνιού! Αυτό λοιπόν πιστεύει το συνδικάτο των δικαστικών...

Μέσα απ' όλα αυτά, πως κρίνετε το μέλλον της Γαλλίας;
Οι δομές είναι σκουληκιασμένες και το Γαλλικό κράτος σε πτώχευση. Το επίπεδο προϋπολογισμού και οικονομίας, η κοινωνική πολιτική, η ιατρική περίθαλψη, το επίδομα γήρατος, τα οικογενειακά επιδόματα, είναι όλα ελλειμματικά! Το εξωτερικό μας χρέος έχει χτυπήσει κόκκινο, εν ολίγοις η κατάσταση είναι τραγική και δεν θα μπορούμε πια, όπως κάναμε στο παρελθόν, να δίνουμε χρήματα για να ηρεμήσουμε τις πιέσεις που ασκούνται στα προάστια. Εκεί ακριβώς θα υπάρξει σύγκρουση.


ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΛΕΠΕΝΙΚΟΣ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι λυπηρό Σοφία; Ενας φίλος μου έλεγε οτι ανυπομονεί να τον δει στη Βουλή ωστε να ξεσκαρτάρουν και τα αλλα κόμματα απο τα ακροδεξιά ποδάρια.Ακόμη και απο το ΚΚΕ.Ε ρε γέλια

ΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΡΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ (ΣΥ ΕΙΠΑΣ)

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ,ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΤΛ,ΤΟΤΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ,ΕΠΕΙΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ)ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΣΤΗΣ ΕΝΩ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΗΤΑΝ.

ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΡΥΠΤΟΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΩΛΙΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ(ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ)ΕΙΤΕ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ.
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ.ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΟΥΝ?
ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ?
ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ?

ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ....
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ,ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ(ΛΙΤΟΤΗΤΑ)ΥΠΕΜΕΙΝΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΕΔΩ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ?ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ?ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΝΩ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΟΧΙ.
ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΑΧΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ.
ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ?
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ?ΟΧΙ.

ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ,ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ.
ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.OLOIISOI.GR ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ.
ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ.
ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
200.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ 15.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ.
ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ?
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΑΜΠΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ,ΕΠΕΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ,ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤEΞΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ?
ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?ΟΧΙ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.

KAI ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ?
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ?
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ?ΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ?
ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΕ MΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ.
ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?
ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΩΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ?
ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ.


ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
HTTP://EXANDAS.ERT.GR.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ONLINE.
Ο ΕΞΑΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΙΝΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΩ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Κυριακή, 16 Σεπτέμβριος 2007 10:21:00 πμ CEST
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

Η απόδοση χαρακτηρισμών είναι χαρακτηριδτικό του σημερινού αμόρφωτου Ελληνα, του βρώμιάρη που πετάει τα σκουπίδια του όπου και να βρεθεί, τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Οποιος διαβάζει,θαυμάζει, είναι υπερήφανος για την καταγωγή του , είναι φασίστας.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ κυρίες και κύριοι.Δεν αξίζεται όμως στην Ελλάδα.Και να σας νευριάσω λίγι, μήπως να κ΄΄ανουμε όλοι ένα τεστ DNA για να δούμετην πραγματική καταγωγή μας, σας????
Ευχαριστώ και θα χαρώ ιδιαίτερα εάν διαβάσω πικρόχολα σχόλια.