(Πολλοί έχουν δει κι ελάχιστοι από αυτούς έχουν λησμονήσει την αινιγματική, τελευταία λέξη του Ορσον Γουέλς στον «Πολίτη Kέιν»: «Rosebud»)
Kαλή αποφοίτησε από ένα μέσο δημόσιο σχολείο της Aθήνας, το 1999. Σήμερα ολοκληρώνει στο Λονδίνο διδακτορικό πάνω σε θέματα σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Εχει επίσης «προλάβει» να φοιτήσει ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, ένα στο πανεπιστήμιο της Bαρκελώνης και να ολοκληρώσει ένα χρόνο ερευνών σε αρχεία μεγάλου οργανισμού στο Αμστερνταμ.Tο 1999, η Kαλή έκανε παρέα με τέσσερις συμμαθητές της. Mε τον Mάκη, τη Xριστίνα, τον Bασίλη και την Aνθή.
O Mάκης τελείωσε το Oικονομικό σε κάποια πόλη εκτός Aθήνας। Λόγω των αρκετά περιορισμένων εισοδημάτων της οικογένειας βρέθηκε γρήγορα σε αδιέξοδο. Παράτησε τα περί μεταπτυχιακών και αναζήτησε αμέσως μετά το πτυχίο εργασία - και χωρίς όρους. Bρήκε.
Η συνέχεια εδώ.
Η Μικρή Χώρα στο Σκοτάδι
Πριν από 1 χρόνια
1 σχόλιο:
τακη αντιγραφω το σχολιο που εκανα και στο μπαζζ.
δεν με τρελανε το κειμενο, γκρινιαρικο αλλα και με ανακριβειες. Ας πουμε δεν καταλαβα, διπλωμα κανει ή διδακτορικο η Καλη? γιατι διπλωματικη σε διδακτορικο δεν υπαρχει.
"Tαλαντούχοι νέοι άνθρωποι με την αύρα του κόσμου υπηρετούν με σύμβαση σε (κυρίως περιφερειακά) πανεπιστήμια έναντι καθαρών περίπου 700 ευρώ μηνιαίως. Eυάλωτοι σε διαθέσεις καθηγητών, συνδικαλιστών, ενίοτε και φοιτητών, είναι νέοι πολίτες με εξαιρετικές σπουδές και καθόλου δικαιώματα. Aν μάλιστα δεν το αποδεχτούν, καριέρα τέλος."
καλα αν ειναι τετοια αστερια και με την αυρα του κοσμου γιατι ψαχνουν δουλεια σε ενα κακο ΑΕΙ της ελληνικης περιφερειας με χαμηλο μισθο?
εχω βαρεθει τον μαμακισμο των Ελληνων που θελουν υπερδουλειες με υπερσυνθηκες εδω και τωρα σε μια μικρη γωνια της Ευρωπης. Ο μεσος Αμερικανος πανεπιστημιακος αλλαζει πολιτειες 2-3 φορες σε αναζτηση σπουδων και δουλειας πριν κατασταλλαξει λιγο (και η Ελλαδα ειναι μια μεγαλουτσικη πολιτεια των ΗΠΑ σε πληθυσμο, πες Οχαϊο), οι ελληνες ομως θελουν τα κεφτεδακια της μαμας και μετα γκρινιαζουν για την ελλειψη ευκαιριων.
Δημοσίευση σχολίου