Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2009

Δεύτερη ευκαιρία στην Οικολογία

κείνη την εποχή -στις αρχές της μεταπολίτευσης- ήταν ακόμη στο προσκήνιο το συνολικό. Ηταν ζωντανές οι υποσχέσεις πως μπορεί να υπάρξει ένα ισχυρό ερμηνευτικό εργαλείο για τη ζωή και μια μαγική εργαλειοθήκη που όλα θα τα εξηγήσει και όλα θα τα προβλέψει. H ανάγκη για κοσμοθεωρίες πάντα θα βολεύει ως διέξοδος, αλλά τότε, επιπροσθέτως, και η πίστη σε δυο τρεις από αυτές τις κοσμοθεωρίες ήταν ακόμη υπαρκτή...

Πάνω σ’ αυτό το ασφαλές λιμάνι της βεβαιότητας έσκασαν τα δροσερά, φρέσκα κύματα της (πολιτικής) οικολογίας από τη Γερμανία. Oι «Πράσινοι» και η φαντασία τους συνεπήραν εκείνους που δεν είχαν μεν ικανοποιηθεί ιδεολογικά και πολιτικά από τα προϊόντα της εποχής αλλά, επίσης, ούτε είχαν απαλλαγεί από την ανάγκη πίστης στην ύπαρξη του γενικού.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

1 σχόλιο:

Theodota Nantsou είπε...

Κοινή ανακοίνωση WWF, Greenpeace, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Δείτε το http://www.wwf.gr

"Εκτός περιβαλλοντικών στόχων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!
Έκθεση αξιολόγησης από δέκα ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις

Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2009 – Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν παρεκτραπεί ανησυχητικά από τους στόχους, δηλώνουν δέκα ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σύμφωνα με κοινή αξιολόγηση της Επιτροπής υπό την ηγεσία του Μανουέλ Μπαρόζο, οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της Κομισιόν βρίσκονται «κάτω από τη βάση»!

"Μεγάλες αποτυχίες καταγράφονται στο πεδίο της περιβαλλοντικής συμμόρφωσης των τομέων αλιείας και γεωργίας, καθώς και στην πολιτική της ΕΕ για τα μεταλλαγμένα. Καταγράφονται όμως και κάποιες θετικές εξελίξεις που αφορούν τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια και τις μεταφορές."