Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2009

Ενας Προμηθέας και η βιογραφία του

Είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει έναν καθηγητή του αφήνοντας στο γραφείο του ένα μήλο με κυανιούχο άλας. Οταν άρχισε να διδάσκει, ήταν τέτοιο το μάθημά του που μια φοιτήτριά του (ρωσικής καταγωγής, η Κατσάροβα) έκανε απεργία πείνας επειδή την απέκλεισε από τις παραδόσεις του. Νεαρός φοιτητής εντυπωσίαζε με την απαγγελία ολόκληρων αποσπασμάτων από το ογκώδες «Αναζητώντας τον Χαμένο χρόνο» του Προυστ. Η στάση του απέναντι σε πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις συναδέλφων του είχε καθοριστεί από τη φράση του Τζέιμς Τσάντγουικ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το νετρόνιο: «Αλλο ένα κακάρισμα. Θα υπάρξει ποτέ κανένα αυγό;»
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια:

Alexandra Tzavella aka chicumita είπε...

«Ο φυσικός», θα πει ο Ιων Σιώτης, «είναι θύμα. Οι βαθμοί ελευθερίας του είναι ελάχιστοι. Το ηθικό δίλημμα τεράστιο».

Δεν νομίζω ότι κατάλαβα τί ακριβώς εννοεί ο Ιων Σιώτης μιλώντας για ανελευθερία και ηθικό δίλημμα του φυσικού. Σχετικά με τί; Μέσα στα εργαστήρια άλλαξαν οι όροι που ζουν τα άτομα, η χρήση όμως αυτών των αλλαγών δεν είναι θέμα επιστημόνων, είναι θέμα κυβερνήσεων. Υποθέτω πως αυτό εννοούσε ο Όπενχάιμερ, επιχειρηματολογώντας με τον πιο έξυπνο και πειστικό τρόπο "Κι αν τη βόμβα την κατασκευάσουν οι Ναζί;".
Το βιβλίο πάντως τα σπάει.

Ανώνυμος είπε...

美女交友,微風成人區,遊戲,080苗栗人聊天室,色情遊戲,史萊姆,後宮電影院,小遊戲區,色情遊戲,視訊美女,色情影片,後宮電影院,hi5 tv,尋夢園聊天室,色情遊戲,好玩遊戲區,色情網站,ut聊天室,85cc成人片,ut聊天室,plus,成人聊天室,色情影片,6k聊天室,遊戲口袋,情趣,中部人聊天室,成人漫畫,色情遊戲,情色論壇,aio交友愛情館,成人圖片,尋夢園聊天室,遊戲口袋,正妹,情色小說,A片,玩美女人,成人,免費小遊戲,小遊戲區,嘟嘟情人色網,a片,hi5,美女交友,免費視訊,6k聊天室,成人圖片區,自拍,痴漢論壇,台灣論壇,080苗栗人聊天室,色情,AV女優,85cc免費影片,色情網站,後宮電影