Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2008

Πολιτικό όπλο η ψήφος των πιστών

ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 21-09-08
Πολιτικό όπλο η ψήφος των πιστών
Οι στενές σχέσεις κομμάτων, βουλευτών και υπουργών με την Εκκλησία επιβεβαιώθηκαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια

Του Τακη Καμπυλη

Το «κόμμα της Εκκλησίας» χτίστηκε με μεθοδικότητα και σφραγίστηκε από την ισχυρή προσωπικότητα του Χριστόδουλου μέσω «λαοσυνάξεων», διεκδικήσεων εκατομμυρίων ευρώ και, κυρίως, μέσω του φόβου ενός όλο και πιο αδύναμου πολιτικού συστήματος. Ο αγώνας για επιρροή συνάντησε την αγωνία για ψήφους.

«Λέγαμε για χρόνια ότι η Εκκλησία ζει στον κόσμο της, μακριά από την πραγματικότητα. Τελικά, η Εκκλησία ζει στον εδώ κόσμο πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε». Με τα παραπάνω λόγια ο Θανάσης Παπαθανασίου (δρ Θεολογίας, αρχισυντάκτης της «Σύναξης» – από τα πλέον έγκυρα ιστορικά περιοδικά της Ορθοδοξίας) περιγράφει το κλίμα αλλά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν πλέον στο εσωτερικό της Εκκλησίας («κυρίως από θεολόγους της μέσης εκπαίδευσης, αλλά και ιερείς»).

Εχει πολιτική επιρροή η Eκκλησία ή επιρροή σε πολιτικούς; Ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια:

Takis Konstantopoulos είπε...

Εχει πολιτική επιρροή η Eκκλησία ή επιρροή σε πολιτικούς;

Θέλει και συζήτηση;

Είναι προφανές ότι και πολιτική επιρροή έχει η Eκκλησία αλλά και επιρροή σε πολιτικούς.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι ένα θεοκρατικό κράτος, μια χώρα όπου η Εκκλησία επηρρεάζει, έμεσα ή άμεσα τους πάντες και τα πάντα. Τι ντροπή, π.χ., το όνομα εκείνου του υπουργείου υπό το οποίο εμπίπτουν και θέματα παιδείας αλλά και θέματα παπαδαριού! Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δε συμβαίνει (ακόμα) αυτό (ο Σαρκοζύ πολύ θα ήθελε να το αλλάξει). Αλλά, θα μου πεις, συμβαίνει στο Ιράν. Πάω πάσο...

Τι λέμε λοιπόν; Χρειάζεται ερώτηση ότι η Εκκλησία έχει επιρροή και πολιτική αλλά και σε πολιτικούς; (Γίνεται να γίνεις τίποτα, να πάρεις δημόσια θέση, χωρίς να φιλήσεις το εικόνισμα;)

Ανώνυμος είπε...

美女,成人文學,情色網,成人,玩美女人,A漫,一葉情貼圖片區,kk俱樂部,色情網站,好玩遊戲,伊莉,正妹,plus,視訊美女,視訊交友,嘟嘟成人網,免費視訊聊天,色情遊戲,aio交友愛情館,美女交友,色情遊戲,色情影片,A片,成人漫畫,色情影片,免費成人影片,情色遊戲,成人遊戲,言情小說,好玩遊戲,臺灣情色網,性愛,85cc成人片,成人小說,遊戲口袋,SEX,我的遊戲口袋,嘟嘟情人色網,美女寫真,成人影城,成人影城,臺灣情色網,AV女優,痴漢論壇,微風,情趣,kk俱樂部,色情遊戲,嘟嘟成人網,好玩遊戲區,中部人聊天室,線上遊戲,SEX,豆豆聊天室,AV女優,麗的色遊戲,性愛