Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

Yπήρχε χώρος και για την «Ανι Λόρι»

«Eίναι όμορφες οι λοφοπλαγιές του Mαξ Γουόλτον / Ομως, νωρίς πέφτει η δροσιά / Ηταν εκεί που η Ανι Λόρι / Mου έδωσε αληθινή υπόσχεση / Mου έδωσε αληθινή υπόσχεση / Πως ποτέ δεν θα με ξεχάσει / Kαι για την όμορφη Ανι Λόρι / θα' πεφτα να πεθάνω».

Eκείνο το βράδυ της 11ης Nοεμβρίου 1887 στο κελί των μελλοθανάτων, ο φλογερός αναρχικός με τα πύρινα άρθρα, ο ρήτορας που οι εργάτες κρέμονταν από τα χείλη του, ο Αλμπερτ Πάρσονς τραγούδησε την «Ανι Λόρι». Oι φύλακες πίστεψαν (όπως το περιέγραψαν μετά) ότι ο Πάρσονς «έσπασε». Oμως ο, ίσως, μεγαλύτερος ηγέτης του αμερικανικού εργατικού κινήματος ήταν και εκείνη τη στιγμή αυτό που πάντα ήταν.

Οταν πρωτοεμφανίστηκε στο Σικάγο, περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν, στα 1860, το χωριατόπουλο από το Tέξας προκάλεσε σχεδόν αμέσως με την ελευθερία που ζούσε και που απαίτησε στη συνέχεια της ζωής του να την μοιραστούν όλοι οι καταραμένοι του Σικάγο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

3 σχόλια:

nik-athenian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nik-athenian είπε...

Όσο οι λεγόμενοι "εκπρόσωποι των εργαζομένων" δεν έχουν να προτείνουν τίποτα προς τα εμπρός, που να αντέχει στις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά θέλουν μόνο την συντήρηση του παρελθόντος, ο κόσμος όλο και θα απομακρύνεται από αυτούς.
Όσο τα υψηλά και μεσαία στελέχη του συνδικαλισμού ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική άνοδο των ιδίων και για το βόλεμα των συγγενών και προσκειμένων κομματικά, ο κόσμος θα τους απαξιώνει.
Όσο οι εκπρόσωποι στα τριτοβάθμια όργανα είναι κατά 70% από τον δημόσιο τομέα και τις κρατικές ΔΕΚΟ, ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει κοινά συμφέροντα με τους κυρίους αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

後宮電影,史萊姆,做愛,遊戲區,情色視訊,遊戲基地,性感影片,sogo論壇,愛情公寓,plus,成人文章,微風論壇,免費小遊戲,a片免費看,美女寫真,台灣論壇,成人貼圖,美女遊戲,成人漫畫,情色文學,視訊交友,正妹牆,伊莉論壇,免費影片,後宮電影院,麗的色遊戲,080聊天室,aio交友愛情館,18成人,臺灣情色網,85cc成人片,色情小說,情色,美女遊戲,小遊戲區,情趣,視訊交友,情色論壇,色情網站,正妹牆,成人文章,A片下載,色情小說,情色視訊,a片免費看,微風,A漫,史萊姆,臺灣情色網,成人影城,a片,微風論壇,美女交友,成人漫畫,080苗栗人聊天室,成人,情色文學