Κυριακή, Απριλίου 02, 2006

Νόμοι και υιοθεσίες...

H MIKPH, αν και ήδη έναν χρόνο στη νέα της οικογένεια, χτυπάει πολλά βράδια το κεφάλι της στην κούνια.

«Ιδρυματικό, τους είπαν οι γιατροί. Είχε μάθει να ζητάει στοργή με κάθε τρόπο. Μην ανησυχείτε, αγάπη και αποκλειστικότητα θέλει να χορτάσει»... Μια άλλη μικρή, λίγο μεγαλύτερη αυτή, ζήτησε από τους νέους της γονείς επίσης ό,τι δεν είχε χορτάσει στο ίδρυμα: χορό και μουσική. Και τότε οι θετοί γονείς της συνειδητοποίησαν το πρόβλημα. Το ίδιο που στην περίπτωση του Κωστάκη φαίνεται αξεπέραστο. Ο μικρός έμεινε στο «Μητέρα» μέχρι τα πέντε του. Έναν χρόνο μετά βρέθηκε με τους θετούς γονείς απέναντι στην πόρτα του Δημοτικού Σχολείου.

- Το παιδί χρειάζεται χαρτιά, είπε ο δάσκαλος.

- Περιμένουμε τη δικαστική απόφαση, είναι τυπικό το πρόβλημα, είπαν οι γονείς.
Διαβάστε ολοκληρο το αρθρο εδω

22 σχόλια:

---. είπε...

Τάκη, μιλώντας πρακτικά, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα μπλογκ και να μαζέψουμε επώνυμες υπογραφές μπας και τους ξεκουνήσουμε.

Πάντως αν θες την άποψή μου, η «σφιχτή» πολιτική των υιοθεσιών ίσως και να συμφέρει κάποιους. Δες μονάχα πόσα κέντρα εξωσωματικής φυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια και πόσα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών έχουν κατά καιρούς ακουστεί. Και εννοείται ότι στα περισσότερα εμπλέκονται και γιατροί.

Γενικά, είμαι σκεπτική απέναντι σε συνομωσιολογίες όμως δεν είναι περίεργο να μην αλλάζει αυτός ο νόμος τόσα χρόνια και ποτέ μα ποτέ να μην έχει ευαισθητοποιηθεί κανείς πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;

Καμπύλης Τάκης είπε...

Μέσα για το blog.(Ελπίζω και σε μια κινητοποίηση στη Βουλή,οταν εχω περισσότερα θα ενημερώσω.)
Πάντως αν κάποτε αυτη η σφιχτη πολιτική ισως και να βόλευε κυκλώματα γυρω απο τις ιδιωτικές υιοθεσίες ,σημερα αυτο δεν ισχύει.Η αναλογία πλέον ειναι 1500/1.Και για να ειμαι ειλικρινής δεν εχω πρόβλημα τόσο με τα φανερά κοστη των ιδιωτικών υιοθεσιών οσο με τα κρυφα .Και πάλι, κανεις πρεπει να εχει στο μυαλό του οτι οι ανθρωποι που μπαίνουν στη διαδικασία δεν βαρυγκομούν.

Marina είπε...

O νόμος δεν αλλάζει γιατί βολεύει. Η νόμιμη υιοθεσία είναι χρονοβόρα, πολυέξοδη και ψυχολογικά επίπονη. Τα κριτήρια σταχυολόγησης των επίδοξων "γονέων" συνήθως γίνονται βάσει α)των γνωριμιών και β)του ύψους του εισοδήματος. Ενώ στην αρχή οι μέλλοντες γονείς διαβεβαιώνονται απο το Ιδρυμα ότι τα παιδιά είναι ορφανά ή παρατημένα και ότι έχουν γραπτή έγκριση της μητέρας για υιοθεσία..όταν το παιδί υιοθετηθεί τέτοιο χαρτί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το παράνομο εμπόριο (γιατί εμπόριο είναι - πέφτουν πολλά λεφτά)αποδίδει περισσότερο αν και μερικές φορές τα χαρτιά υγείας των βρεφών είναι πλαστά. Τα παιδιά παρουσιάζονται ως ορφανά που μερικές φορές δεν είναι και έτσι όταν/αν εμφανισθούν οι γονείς τους μπορούν να εκβιάζουν καταστάσεις εσαει. Γιατί οι θετοί γονείς έχουν πληρώσει για αυτό το παιδί και αν γίνει δικαστήριο θα το χάσουν.

Οσο για τις εξωσωματικές εκεί γίνεται το έλα να δείς. Κανείς δεν ελέγχει τίποτα. Ανακατεύουν τα ωάρια με τα σπέρματα και αν το ζευγάρι κάνει παιδί, ίσως να είναι του πατέρα, ίσως όχι. Ομως αν γεννηθεί ένα παιδί με εξωσωματική, παίρνει πιστοποιητικό γέννησης κλπ..όπως κάθε άλλο παιδί.

Και ο στόχος του Νόμου πάει πρός εκεί.

(Εχω κάνει 5 εξωσωματικές. Εχω κάνει αίτηση στο ΜΗΤΕΡΑ και δεν μου έδωσαν παιδί, αφού περίμενα 3,5 χρόνια γιατί είπαν ότι δεν είχαν!!!. Εκανα αίτηση να πάρω παιδί απο Ρουμανία, πλήρωσα αρκετά και ευτυχώς που δεν το πήρα γιατί είχε Aids -σπούδασε το ανήψι μου εκεί και έλεγξε τα χαρτιά - . Εκανα αίτηση στο ΠΙΚΠΑ να πάρω με αναδοχή παιδί με ειδικές ανάγκες και μου είπαν (αφού πλήρωσα τα σχετικά) ότι δεν έχουν κανένα, δεν υπάρχουν φαίνεται παιδάκια τέτοιου τύπου)

---. είπε...

Έτοιμο. Βοηθείστε όσο μπορείτε.

http://yiothesies.blogspot.com/

Καμπύλης Τάκης είπε...

Μαρίνα δεν ειμαι τόσο απόλυτος.Η διαδικασία ειναι οπως την περιγραφεις αλλά για παιδι πρόκειται(και μάλιστα με περισσότερες αναγκες λόγω ιδρυματισμού).Δεν νομιζω οτι το εισόδημα παίζει ρόλο ,για τις γνωριμίες δεν το αποκλείω-εστω κι αν το συστημα ειναι τόσο πολυδιασπασμένο.
Για τις εξωσωσματικές εχω ακούσει πολλά ,εχω ζησει πολλά.Την τελευταία φορά χτυπήσαμε την πόρτα πίσω μας ακούγοντας τον γιατρο να λέει "αινιγματικά": "Οτι και να γινει απο δω θα φυγετε με παιδί.Υπάρχουν ωάρια απο κάτι πιτσιρίκες -μην ανησυχείτε ολα ειναι συννομα".
Αυτο για την αναδοχή δεν ξερω, με εκπλήσσει.Εγω αντιθετα ηξερα οτι θέλουν να δωσουν ωθηση στην πολιτική αναδοχής.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τάκη, το άρθρο δεν επιδέχεται σχολιασμού. Έβαλα Link για το μπλογκ που έφτιαξε η Costantina, ελπίζω -με τις κατάλληλες οδηγίες- να το τονίσω περισσότερο κι ας ελπίσουμε ότι κάτι θα κουνηθεί επιτέλους στον τομέα αυτόν.

Λαμπρούκος είπε...

Μέσα και γω στο λινκ "ΝΟΜΟΣ για ΥΙΟΘΕΣΙΑ". Μπράβο παιδιά για την προσπάθεια, αλλά πραγματικά όσο χρήσιμη κι αν είναι η ευαισθητοποίηση, χρειάζεται και κάτι παραπάνω, ένα βήμα άκόμα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΚΗ, ΚΙ ΕΓΩ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ (ΤΟ 1978) ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΑΝΕ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ (ΠΟΛΛΟΥΣ!) ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ.

An-Lu είπε...

Ας μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό, ο νόμος όπως είναι, δεν προστατεύει τα παιδιά με το να τα καταδικάζει σε μεκρόχρονη παραμονή σε ιδρύματα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο?

Ανώνυμος είπε...

η υπογραφή μου στη διάθεσή σου.ΑΛΕΧ

Μαύρος Γάτος είπε...

Μπράβο Τάκη. Εξαιρετική πρωτοβουλία.

Είναι αυτό το αδηφάγο τέρας που βλέπει το δέντρο και αδιαφορεί για το δάσος...

Δεν ξέρω αν λέγεται γραφειοκρατία, αδιαφορία, ή ακόμα και συμφέρον (κάποιων), αλλά ξέρω ότι παράγει δυστυχία.

Η υπογραφή μου δεδομένη.

terrangirl είπε...

Απορώ με την ελληνική πολιτεία και εμάς που ακόμα δεν έχουμε ξεσηκωθεί από την αγανάκτηση. Νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις για να χτιστεί το MALL ήξεραν να φτιάξουν. Να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν ένα νόμο που τόσο καλό θα κάνει σε αυτά τα παιδάκια είναι τόσο δύσκολο; Σπεύδω να υπογράψω αν και είναι το ελάχιστο.

Καμπύλης Τάκης είπε...

Προς ολους τους φίλους:Η πρωτοβουλία ανηκει στην costantina -ο ακτιβισμός στο δικό μου το συνάφι φαινεται οτι εχει πεθανει πρό πολλού.Μεσα σε λιγα λεπτα η constantina ειχε ηδη ανεβάσει το νεο blog "υιοθεσίες".
Το θεμα ειναι ,νομιζω,να μην το αφησουμε να ξεθυμάνει.Προτάσεις;
Απο μεριάς μου ψάχνω βουλευτές για επερώτηση συτη Βουλή.Επίσης χτες μια κοινωνική λειτουργός απο ιδρυμα τηλεφωνησε για να μας ενημερώσει οτι βγηκε αρνητική δικαστική απόφαση για υιοθεσία και ζητηθηκε η παρουσία και συναίνεση των φυσικών γονέων.Λεπτομέρεια:Με εισαγγελική απόφαση ειχε αφαιρεθεί η επιμέλεια απο τους εν λόγω φυσικούς γονείς λόγω κακοποίησης του παιδιού!

Roman είπε...

εάν δεν μπορούμε να διορθώσουμε έναν τόσο βασικό (και απαράδεκτο) νόμο στη "χώρα που γέννησε τη δημοκρατία", εάν δεν έχουμε ανθρωπισμό, τότε τι να τους κάνουμε τους θεσμούς, τον ορθολογισμό, τον διαφωτισμό και το κράτος δικαίου (ποιο?).

εννοείται ότι έχετε την υπογραφή μου, το link στο blog, και οτιδήποτε άλλο μπορώ να συνεισφέρω

Juanita La Quejica είπε...

Κι εγώ μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΑΠΗ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΜΑΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας που σκεφτήκατε κάτι τέτοιο! Μαζί σας στην προσπάθεια για αλλαγή του νόμου. Μακάρι να τα καταφέρετε! Εμείς ενώ καταφέραμε επιτέλους να κάνουμε ένα κοριτσάκι μετά από απίστευτο αγώνα και θέλουμε τώρα να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, συναντάμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και την πολυπλοκότητα του Ελληνικού Κράτους, ο Θεός μόνο ξέρει γιατί.

Ανώνυμος είπε...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

Unknown είπε...

Έχουμε μια κόρη και θα θέλαμε άλλο ένα παιδί να προστεθεί στην οικογένεια μας. Ιατρικοί λόγοι δε θα επιτρέψουν να γίνει αυτό, οπότε η υιοθεσία είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να στραφούμε. Δε γνωρίζω τις διαδικασίες, θέλω να ενημερωθώ οπότε σήμερα για πρώτη φορά σκαλίζω, αρκετές ώρες, στις σελίδες του internet και ανακαλύπτω με απίστευτη απογοήτευση ότι πρέπει να το ξεχάσω! Διάβασα την αποστολή του κέντρου βρεφών Μητέρα προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου (Ιανουάριος 2006!) και αντιλήφθηκα τη νομοθεσία πάνω κάτω. Δεν ισχύουν ίδιοι νομοί στην EU? Ζούσα στην Γερμάνια χρόνια και έχω φρικάρει, ας μου επιτραπεί, με διάφορα που συνάντησα στην παραμονή μου εδώ. Η κατάσταση με τις υιοθεσίες όμως θαναι αυτή που θα με αποτελειώσει. Δεν είμαι κ η καλύτερη χρήστης , δε γνωρίζω τι είναι link ή blog …?... αλλά πως μπορώ να βοηθήσω?

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!
σημερα αρχισα να ψαχνω σχετικα με την αναδοχη παιδιων και απο οτι βλεπω ειναι πολυ επιπονη η διαδικασια. τι με συμβουλευετε να κανω? να το αφησω το θεμα ? υπαρχει καποιος καπου να με βοηθησει?
ΙΣΜΗΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Είμαι κι εγώ μία από τις μητέρες που εδώ και 15 μήνες μεγαλώνω δύο παιδιά που δεν υπάρχουν πουθενά στην οικογενειακή μου μερίδα. Όταν μας κάλεσαν από τον Αγιο Στυλιανό της Θεσσαλονίκης μας διαβεβαίωσαν ότι τα παιδιά σε λίγο χρονικό διάστημα θα ήταν δικά μας, μια και όλα τα χαρτιά και οι διαδικασίες ήταν εντάξει. Στην πορεία, ενώ είχαμε πάρει τα παιδιά στο σπίτι, διαπιστώσαμε ότι η υπόθεση κηδεμονίας εκκρεμούσε και μπαίναμε σε μια χρονοβόρα και αγχωτική διαδικασία.
Όλους αυτούς τους μήνες εργάζομαι κανονικά, μια και για το κράτος δεν έχω παιδιά, δε δικαίούμαι καμιά διευκόλυνση και παλεύω με την ανασφάλεια και το άγχος ότι κάποια στιγμή θα χάσω τα αγγελούδια μου.
Τα παιδιά μου με φωνάζουν "μαμά" και νιώθω ότι τα εξαπατώ. Έχουν γνωρίσει ως οικογένειες τις δικές μας οικογένειες, παπούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες. Σκέφτομαι πόσο θα καταστραφεί ο ψυχικός τους κόσμος αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ξεριζωθούν γι' άλλη μια φορά και να πάνε κάπου αλλού. Για όνομα του Θεού, για ανθρώπους μιλάμε!
Σημειωτέον ότι τα παιδιά είναι αβάπτιστα και του χρόνου η μεγάλη μου κόρη πρέπει να πάει σε δημόσιο σχολείο.
Ας δοθεί επιτέλους κάποια λύση! Ποιος θα μιλήσει για τα δικαιώματα των παιδιών και τα δικά μας;

Ανώνυμος είπε...

自拍,kk俱樂部,言情小說,A片下載,好玩遊戲區,080聊天室,伊莉論壇,色遊戲,美女寫真,A片下載,SEX,小遊戲,微風成人區,情色視訊,自拍,成人小說,視訊聊天室,080聊天室,情色小說,情趣,hi5,A片,成人交友網,微風,豆豆聊天室,情色a片,成人交友網,情色論壇,plus論壇,遊戲口袋,sogo論壇,080聊天室,色色網,成人漫畫,080聊天室,走光,情趣用品,成人影城,玩美女人,正妹,愛情公寓,85cc成人片,a383,成人漫畫,成人遊戲,ut聊天室,a383,免費A片,色情影片,好玩遊戲,好玩遊戲,成人電影,自拍,愛情小說,免費遊戲,情色遊戲,成人文學