Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

Στερια (η μηπως ξερα;)

Ενοχικός (έγραφε κάποιος) ειναι αυτός που νομίζει ότι γεννήθηκε μπροστα σε λαϊκό δικαστήριο.Αυτόν τον ορισμό τον εχω σκεφτεί ακρκετές φορές στη ζωή μου.Και πρόσφατα...
Παρ' ολα αυτα νομίζω οτι χρωστάω μερικές εξηγήσεις (καθως και ενα ευχαριστω σ' αυτούς που το καταλαβαίνουν).
Εδω και περίπου ενάμισυ μηνα βρισκομαι στον κυριακάτικο Ελεύθερο Τυπο.
Δεν θα πήγαινα ,ουτε υπήρχε κάτι τέτοιο στους προγραμματισμούς μου αν δεν ειχαν συμβει μια σειρά απο ανατροπές.
Η σημαντικότερη ηταν η αθέτηση της συμφωνίας μας απο πλευράς των ΝΕΩΝ για λόγους που δεν μου ειναι ακόμη ξεκάθαροι.
Ετσι αναζητωντας (και πάλι) εφημερίδα δεχτηκα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση απο τη νεα ιδιοκτησία του "Τύπου".
Μου επεσήμανε-εγγυήθηκε δυο πράγματα: Οτι ο πηχυς ηταν πολύ ψηλά για τις (νέες) εφημερίδες που ήθελαν (η νέα ιδιοκτησία) να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες και οτι στα τμήματα των εφημερίδων που θα ηταν στην ευθύνη μου καθώς και στην αρθρογραφία μου δεν θα υπήρχε καμμία παρέμβαση . Και βεβαίως μια πολύ καλή αμοιβή.
Πολλές φορές αυτον τον ενάμισυ μήνα σκέφτηκα να ξεκινήσω στο blog την καθημερινή εμπειρία μου απο την προσπάθεια αλλαγής αυτής της εφημερίδας.Και κυρίως εμπειρίες απο την επαφη με ενα κομμάτι της κοινωνίας μας που ακριβώς επειδή το συνδετικό του στοιχείο ειναι το μέγεθός του ευκολα γινεται και αντιδραστικό.
Δυστυχως ο Τ.τ.Κ δεν εχει ακόμη σάϊτ και ετσι μου ειναι προς το παρόν δύσκολη η τροφοδοσία του blog με τις πλέον κυριακάτικες ενστάσεις.(Α, η θέση της στηλης το Σαββατο στα ΝΕΑ αντικαταστάθηκε (ευτυχως και επιτυχώς) απο εναν απο τους καλύτερους γραφιάδες και αρθρογράφους,τον Γκάζι Καπλάνι)
Ελπίζω οτι η νέα κανονικότητα θα βρεθεί σύντομα