Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

Αντίο...

Ο κύκλος ηταν απο τα σχήματα που μισούσα στη γεωμετρία-την οποία λάτρευα.
Και το θυμηθηκα τωρα που πρέπει να αναγγείλω το τέλος της στηλης.
Ειμαι απο τους τυχερούς του επαγγέλματος.Μετα απο 20 χρόνια εχω πολλά αγαπημενα να θυμάμαι.Και μερικούς αλλά καλούς φίλους στα ΝΕΑ οπου πέρασα ολα αυτά τα χρόνια.Γι αυτο και το βελούδινο διαζύγιο(εστω κι αν τελικά τσαλαπατήθηκε).
Λοιπόν αυτη η στηλη δεν λογοκρίθηκε ολα αυτα τα χρόνια με κανα δυο εξαιρέσεις (διολου επώδυνες,σας διαβεβαιώνω,ουσιαστικά για προστασία της στηλης και του υπογράφοντος).
Αλλά η εμπειρία ηταν το blog.Και οι κουβέντες με οσους ειχαν αλλοτε τη διάθεση κι αλλοτε τα νευρα τους.
Ελπίζοντας σε μια ισως μακρυνη,ισως οχι ,επανασύνδεση σας ευχομαι να εισαστε καλά.
Οσο για το blog ,το σκέφτηκα πολύ.Λέω λοιπόν να το βαλλουμε σ'ενα μπουκάλι και να το πετάξουμε στη θάλασσα απο Αυριο που ερχεται.Πλάτς!

Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

Βύρων Α' ο Εικονολάτρης...

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ πολύ περισσότερος χρόνος, απ' όσον δικαιολογεί η απόσταση, για να παραδώσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης την εικόνα της Παναγίας της Βρεφροκρατούσας στον τοπικό μητροπολίτη. Ο Βύρων Πολύδωρας περπάτησε αργά και σταθερά, φανερά συγκινημένος, κρατώντας την εικόνα στα χέρια του. Μόνος του. Αυτός και η εικόνα. Ο ίδιος ο υπουργός της φιλελεύθερης κυβέρνησης της ευρωπαϊκής χώρας εξήγησε το νόημα αυτής της κίνησης. Η εικόνα δεν έχει εμπράγματη αλλά μεταφυσική αξία γιατί σύμφωνα με τα λόγια του (όπως και πολλών πιστών-ψηφοφόρων) είναι «θαυματουργή».
Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο εδω

Κυριακή, Οκτωβρίου 01, 2006

Καρτέλ ιεροκηρύκων (ή χειροπέδες αντί πολιτικής)

ΤΟ 1894 ένας επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας, ο Maurice Mozer, δημοσίευσε μία μελέτη με τον μονολεκτικό τίτλο «Χειροπέδες». Στα χρόνια του Mozer είχε σχεδόν παγιωθεί η αντίληψη ότι ο έλεγχος του σώματος ως τιμωρία-ποινή ανήκε στο προ Διαφωτισμού παρελθόν. Η φυλακή μετονομάστηκε σε χώρο σωφρονισμού ή επανένταξης ή αναμόρφωσης. Ο έλεγχος του σώματος (οι σωματικές ποινές) αντικαταστάθηκε από τον έλεγχο του φρονήματος.
Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο εδω