Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2005

Η λέξη της εβδομάδας : Μεταρρύθμιση

Η λέξη της εβδομάδας: Μεταρρύθμιση. Η πρώτη προσπάθεια στη μεταπολίτευση έγινε από ομάδα με επικεφαλής τον Δ. Τσάτσο. Σ' αυτή μετείχαν σημαντικοί επιστήμονες, θεωρητικοί αλλά και ακτιβιστές: Π. Κανελλάκης, Ν. Μουζέλης, Σ.
Καράγιωργας, Ν. Πουλατζάς. Το τελικό σχέδιο-πρόταση ουδέποτε εφαρμόσθηκε...

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2005

Η λέξη της εβδομάδας: Μουφτής

Η λέξη της εβδομάδας Μουφτής. Πολλοί σήμερα πιστεύουν ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να περιοριστούν στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Αυτό πάντως δεν πολυσυμφέρει την ελληνική πλευρά, αφού ένα επιχείρημα κατά της εκλογής τους(όπως ζητούν οι μειονοτικοί) είναι ότι στην Ελλάδα οι δικαστές δεν εκλέγονται!


Η συνέχεια στο άρθρο στα "ΝΕΑ" του Σαββάτου όπως πάντα στη στήλη ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2005

Η λέξη της εβδομάδας: Blogs

Η λέξη της εβδομάδας: Blogs. Διευθύνσεις blogs πανεύκολα βρίσκει κανείς μέσω Google ή στο Pathfinder. Ωστόσο ο πειρασμός είναι μεγάλος. Προτείνω (για το χιούμορ του blogger) την καταγραφή στις 8 Φεβρουαρίου από την εμπειρία σε ινστιτούτο αδυνατίσματος στο http://vitamo.blogspot.com.

Η συνέχεια στο άρθρο στα "ΝΕΑ" του Σαββάτου όπως πάντα στη στήλη ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2005

H ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Μερική απασχόληση

H ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Μερική απασχόληση. Το 1993 η Bank America Corporation ανακοίνωσε τη μετατροπή 1.200 θέσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Προοπτική, οι 6 στους 10 εργαζόμενοι να απασχολούνται λιγότερες από 20 ώρες την εβδομάδα, με αντίστοιχη μείωση των παροχών. H αρχή έγινε... (από το «Τέλος της εργασίας» του Τζ. Ρίφκιν).

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ